donderdag 22 februari 2007

Berlijn (dag 1)

Van 16 t.e.m. 19 april vertoefden Esteban en ik in de Duitse hoofdstad Berlijn, één van Europa’s jongste steden. Na een geslaagde vlucht en een snelle check-in in ons hotel, begonnen we meteen vol enthousiasme aan onze citytrip. In de voormiddag maakten we een mooie stadwandeling, o.a. langs de Bebelplatz en de Gendarmenmarkt.

BBeeld van kunstenares Käthe Kollwitz, gezien tijdens onze stadswandeling langs de Neue Wache.


Daarna beklommen we de Berliner Dom, vanwaaruit we een prachtig uitzicht hadden over het (jammergenoeg bewolkte) Berlijn. We bezochten ook het bekende Pergamom museum, wat echt de moeite was!

Hier zie je mij (met op de achtergrond het Pergamom altaar), aandachtig luisterend naar de audiogids, en meewarig kijkend naar die zotte toerist die persé een foto van mij wou trekken ;-).


En hier zie je die zotte toerist een leeuw nadoen...


's Middags zijn we gaan eten in een echte Duitse 'kneipe' (bruin café) in het Nicolaiviertel, een gezellige wijk aan de oevers van de Spree. We aten er linzen met Schweinefleish en dronken er (hoe kan het ook anders) een Berliner Weisse. Dat is witbier met rode of groene grenadine. We hebben het bij die ene keer gehouden ;-)
Als vieruurtje aten we een echte Berlijnse Bratwurst op de Alexanderplatz.



Tijdens onze wandeling passeerden we verder ook het Marx-Engelsforum, de Neptunbrunnen, en de Fernsehturm. 's Avonds wandelden we door het Scheunenviertel en de Häckesche Höfe, een gerestaureerd complex met allerlei cafeetjes en restaurantjes... héél gezellig! We dronken er een Marokkaanse muntthee en aten er Italiaans - het hoeft niet áltijd Duitse gastronomie te zijn ;-)
Als afsluiter van deze mooie maar vermoeiende dag hebben we nog de Reichstag beklommen. We hadden er een fantastisch uitzicht op 'Berlin by night'...


Geen opmerkingen: