zaterdag 23 februari 2008

Québec-1

Onze valentijntjesdag dit jaar was niet meteen het toppunt van romantiek: we zaten maar liefst 6 uur op de bus... Jaja, op 14 februari zijn wij voor 5 dagen vertrokken naar Québec City! We vertrokken rond de middag in Ottawa om tegen de avond in Québec aan te komen.

Met pak en zak tjokken we van de busterminal naar onze jeugdherberg, die in het hartje van de stad ligt. Het valt meteen op hoe heuvelachtig Québec is... Het is zeker niet makkelijk om op onze eindbestemming te geraken zonder uit te glijden: de weg is niet alleen enorm steil maar ook spekglad. Gelukkig geraken we veilig en wel boven. We gooien onze bagage in de piepkleine kamer en gaan eten in de Commensal. 's Avonds drinken we nog een goeie pint in de bar van de jeugdherberg; want ja hoor: het bier van Québec is veel lekkerder dan dat van Ontario :-)

Het is grappig om te ontdekken dat er nog Belgen er in de jeugdherberg verblijven. Het zijn allemaal Walen, die zich uiteraard kiplekker voelen in het Franssprekende deel van Canada. Nadat Steven de twee barmeiden verleid heeft, gaan we slapen... Klaar om er morgen goed in te vliegen!

Geen opmerkingen: