zondag 24 februari 2008

Québec-5

Onze laatste dag in Québec City. In de voormiddag bezoeken we het "Maison de la Decouverte des Plaines d'Abraham". De Plaines d'Abraham zijn die velden waar in 1759 een veldslag plaatsvond tussen de Fransen en de Engelsen. Die veldslag (die de Engelsen trouwens wonnen) duurde slechts een halfuurtje maar de verliezen in beide kampen waren enorm. Voor een filmpje over deze historische gebeurtenis, klik hier.

In 1908 werd van die velden een groot stadspark gemaakt, en daarom vieren ze nu, in 2008, het honderdjarig bestaan van dit park. De grote festiviteiten voor dit honderdjarig bestaan vinden voornamelijk plaats in de lente en de zomer, en daarom houden wij ons zoet met de leuke, mediagenieke videotentoonstelling.

We passeren ook nog snel in het leuke "Choco Musée Erico" en kopen er een paar speciale latten chocolade, bv. met gember, rode peper, of anijs. 's Middags gaan we eten in het gerenommeerde restaurant "Aux Anciens Canadiens". Normaalgezien héél duur, maar gelukkig hebben ze 's middags een goedkope menu. En het smaakt voortreffelijk!

En dan... is het tijd om naar huis te gaan. Weer de bus op voor 6 uur (maar ik mag niet klagen, ik las zonet dat de Hiltonbackpackers maar liefst 25 uur op de bus hebben gezeten :-) en 's avonds komen we moe maar tevreden in Ottawa aan. We hebben jammergenoeg geen tijd gehad om het fameuze Ice Hotel (op 30 minuten rijden van Québec City) te bezoeken, dat zal voor een volgende keer zijn...!

1 opmerking:

luc zei

Heel mooie en meeslepende reportage. Een reisgids kan hier niet aan tippen. En al die eetadressen. Zal de volgende dagen dag per dag hernemen en "alles" eens aanklikken.
Dus nog een mooie "reis" in het verschiet voor het thuisfront.