maandag 10 september 2007

Pieterpad - dag 2

Op de tweede dag van ons weekend nemen we - na genoten te hebben van het gigantische ontbijtbuffet - de trein naar Roermond. Daar starten we de etappe Roermond-Venlo (31 km).

Deze wandeling loopt bijna volledig door het bos

Opnieuw vele kabouterhuisjes :-)

Het grootste deel van deze etappe loopt op de grens tussen Nederland en Duitsland. In de kleine (Nederlandse) dorpjes die we passeren komen de Duitsers grote hoeveelheden koffie kopen. Blijkbaar is die goedkoper in Nederland dan in Duitsland. Voor ons geen kilo's koffie; wél twee lekkere stukken Limburgse vlaai ;-)

Opnieuw taalproblemen: Wanneer ik een kriekenvlaai bestel begrijpen ze hoegenaamd niet wat ik bedoel. Na drie keer kriekenvlaai geprobeerd te hebben, probeer ik het met kersenvlaai. En dat begrijpen ze wél. Gelukkig!

We passeren "de witte steen". Vroeger werden misdadigers tegen die witte steen aangestoten (cf. steen des aanstoots) vooraleer ze opgehangen werden...

Grenspalen verscholen in het bos

Lees het bordje: "Parkeren uitsluitend voor paarden" :-)

Een laatste blik op ons hotel en dan... naar huis


2 opmerkingen:

luc zei

Een Gr die mij aanspreekt.
Heb je daar een topogids van ?
Niet voor direct maar zit er leuk uit.
Goed openbaar vervoer ?
Luc

Ineke Imbo zei

Wij hadden de topogids bij de bib hier in Gent gehaald. Laat anders weten wanneer je dit LAW pad wilt doen, dan haal ik de gids wel. Het openbaar vervoer was zeer goed geregeld; alle info staat in de topogids :-)