woensdag 3 oktober 2007

Brussel - Ottawa

Vierentwintig uur 'wakker' zijn...


5u15 Biep-biep biep-biep: Het is nog vroeg (veel te vroeg) 's ochtends, maar onze gsm zwijgt niet en dus moeten we ons bed uit. Klaar voor een lange dag: Vandaag (1 oktober 2007) vertrekken we naar Canada!

6u15 Vertrek naar Brussel Nationaal Luchthaven.

7u15 Aankomst op de luchthaven.

8u00 Aangezien ons traject België-Canada in de USA passeert, worden we erg streng geïnterviewd vooraleer we mogen inchecken: Wie heeft onze bagage ingepakt? Zit er een bom in? Smokkelen we wapens mee? Wat gaan we doen in Amerika? De truc is vooral rustig blijven, niet in de lach schieten, en rustig op alle vragen antwoorden. Bij het inchecken opnieuw problemen: We hebben meer bagage mee dan toegelaten en moeten wat bijbetalen om onze donsdeken in Canada te krijgen.

9u00 Ontbijt met zicht op de opstijgende en landende vliegtuigen. Daarna: afscheid van mijn ouders en ... op naar ons vliegtuig!

10u20 We stijgen op tijd op, klaar voor een vlucht van acht uur. Onze bezigheden tijdens de vlucht: lezen, eten, proberen te slapen, naar de film kijken, nog wat proberen te slapen, nog wat eten, een volgend hoofstuk lezen, niet kunnen slapen, ...

18u20 Bij aankomst in de luchthaven in New York wacht ons een nieuw kruisverhoor: Wat komen we doen in Amerika (Niets! We willen naar Canada!), Hoelang blijven we in Amerika? Waarom? Ze nemen ook onze vingerafdrukken en een foto. Gelukkig vinden we snel onze bagage terug en wordt die al even snel terug ingecheckt voor de vlucht van New York naar Montreal. Het is hier nu middag (12u20) en we worden verondersteld klaarwakker te zijn :-)

21u20 Vlucht New York - Montreal. We zitten in een piepklein, oud, en aftands vliegtuig; maar alles verloopt prima.

22u30 De "main hall" in de luchthaven van Montreal is afgeladen vol met mensen die Canada binnenwillen. We moeten lang aanschuiven voor we aan de beurt zijn. Hier in Canada is het nu 16u30...

23u30 Omdat zowel Steven als ik een aanvraag ingediend hebben voor een "work permit", moeten we aanschuiven bij de Immigration Section. Opnieuw een uur wachten voor het aan ons is :-( Maar eenmaal het onze beurt is, verloopt alles vlotjes. We krijgen allebei een reusachtig formulier in ons paspoort geniet. Ready to go :-)

0u30 Pech, dikke pech: de bus van Montreal naar Ottawa is tien minuutjes geleden vertrokken. We moeten twee uur wachten op de volgende bus...

2u30 We stappen op de bus en vallen meteen in slaap.

4u30 Aankomst in Ottawa. Madeleine, de zus van Andrée (= de vrouw van wie we het appartement huren) staat ons op te wachten. We laden haar jeep vol met al onze bagage en arriveren een vijftal minuten later reeds in ons huisje voor het komende jaar...

5u15 Jawel, we zijn nu exact 24 uur 'wakker' en snakken naar ons bed. In Canada is het nu gelukkig ook al avond, 23u15 om precies te zijn... Het sprookjesachtige hemelbed is opgemaakt, we rollen erin en slapen héérlijk!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Ineke en Steven ! Leuk te lezen dat jullie goed zijn toegekomen ! Geniet van jullie hemelbed ;-) en succes met de 1ste werkdagen!
Groetjes uit Gent, Griet & Lieven

P.S.1 Net terug van een loopke met Katrien. De weergoden waren ons gelukkig vandaag beter gezind ;-)
p.s.2 Hebben jullie al een nieuw email adres+gsm?

luc zei

Nice to come in America!!
Ik zal weer prijs hebben als ik in NewYork zal aankomen.
Ben altijd bij dat soort prijswinnaars. Enfin, 't is niet voor direct.Hoeveel donuts ondertussen? Al naar de "supermarket" geweest? Hier eindelijk droog en aangenaam weer.
Tot Skype's als het past.
Luc