maandag 8 oktober 2007

Ons eerste weekend in Canada

Ons eerste weekend in Ottawa was meteen een lang weekend: Op maandag 8 oktober vieren ze hier Thanksgiving... en dat is een verlofdag natuurlijk :-)

Op vrijdag hebben Esteban en ik nog genoten van een Oosterse maaltijd op den unief. Op zaterdag hebben we de Bank Street afgewandeld. Die straat begint op 100 meter van ons huisje (met de famous Bagel shop, altijd open! :-) en is kilometers lang. Op de Bank Street vind je allerlei leuke winkeltjes (papierwaren, keukengerief, elektronica) en vooral: véél leuke restaurantjes en cafeetjes!

Er was die zaterdag toevallig ook een grote verkoop van koeken en taarten aan de gang; het bleek later "Ottawa's Biggest Bake Sale" te zijn. We kochten er heerlijke muffins... MMMmmm!

Op zondag zijn we naar de wekelijkse markt gegaan, ook vlakbij ons huisje. 't Is een beetje raar, je hebt niet 't gevoel dat je in een hoofdstad leeft, eerder in een dorp...

Het pond vlakbij ons huisje...


Indian Summer...


We maakten ook een prachtige wandeling langs het Rideau Canal, dat uitmondt in de Ottawa River. Een indrukwekkend sluizencomplex (met maar liefst 9 sluizen!) zorgt ervoor dat de boten en kano's van de rivier op het kanaal geraken, en omgekeerd natuurlijk. Wij hadden het geluk dit schouwspel van het openen en sluiten van de sluizen life te kunnen meemaken.



Parliament Hill (klik op foto om te vergroten)

"Maman" van Louise Bourgeouis (zie ook mijn post getiteld "Spin")


Elke dag markt op Byward Market... (Halloween komt eraan)


's Avonds werden we verrast door geklop op onze deur: De bovenburen nodigden ons uit om samen met hen Thanksgiving te vieren. Onze bovenburen, dat zijn twee mensen van in de 40, allebei gescheiden, en completement fou. (Iemand vertelde me dat er van elke Canadees "een hoek af is" en ik kan dat niet ontkennen :-) Eerst veel wijn gedronken, en dan genoten van "chicken, mashed potatoes, and salad". Een onvergetelijke avond.

Onze onderburen, dat is een bejaard koppel Chinezen, tevens eigenaars van het huisje. Mister Lee is - letterlijk - kromgewerkt van het sleuren met zware zakken rijst voor zijn Chinees restaurant. Ze zijn wel erg lief en behulpzaam.

Op onze verlofdag (maandag) genoten van smeuige koeken en heerlijk-warme drankjes in de Starbucks. Dankjewel voor deze traktatie Michael & Nadine, Anne & Hans!

Verder in onze straat: massa's eekhoorntjes en 's avonds ook raccoons (wasbeertjes)...

3 opmerkingen:

luc zei

Vraag mij af welk(e) soort(en)
bier(en) ze zoal hebben daar in Canada?
Wellicht vnl "light beers"?
Luc

Ineke Imbo zei

Geen idee!
Dat is iets dat je aan Steven zult moeten vragen :-)

Steven zei

Qua bier moet je hier volgens mij niet echt zijn.
Ze hebben hier inderdaad veel pilsbieren, Labatt, budweiser en ook wel Engelse bieren (ales). Maar echte (Belgische) bieren zijn beperkt tot Hoegaarden en Leffe (de laatste wel nog niet in de winkel gezien). Maar hier om de hoek is er een Beer Shop, we zullen eens langsgaan....