zondag 4 november 2007

Watervallen, wasabi, en bevers

We zijn gisteren (zaterdag) naar de "Chutes" (watervallen) van de Rideau rivier geweest. Namelijk daar waar de Rideau rivier uitmondt in de Ottawa rivier. De Ottawa rivier scheidt het Engelstalige deel van Ottawa (gelegen in de provincie Ontario) van het Franstalige deel van Ottawa (gelegen in de provincie Quebec). Als je ziet met welk geweld de Rideau rivier zich in de Ottawa rivier stort, begrijp je waarom ze het Rideau kanaal hebben aangelegd...

Voor de verandering eens niet enkel een foto...

... maar ook een filmpje :-)


's Avonds zijn we héérlijk gaan eten in een Japans/Koreaans restaurant. Zeg zeker nooit "Japans" tegen ander Aziatisch eten, zoals Chinees, Indisch, of Vietnamees. Japans eten is echt helemaal anders. We aten sushi, rauwe vis, tempura, rijstbolletjes, scampi, en bulgogi (= een Koreaanse specialiteit; gemarineerd vlees). We hebben bovendien veel bijgeleerd:

- Dat kleine groene bolletje op je bord, dat eruitziet als avocadopuree, mag je niet in één keer in je mond steken. Het ís namelijk geen avocado, maar wasabi. En wasabi is pikant, héél pikant. De chef van het restaurant legde ons uit dat je een beetje van dat bolletje over je rauwe vis moet smeren. Het geeft smaak aan de vis en doodt bacteriën. Jammergenoeg was dat bolletje al in mijn keel verdwenen en stond mijn keel in brand. Maar alle bacteriën waren daar nu wel dood. Nèh.
- Een sushi mag je niet proberen te 'snijden' met je stokjes. Een sushi moet je in één keer in je mond steken.
- Toen we de (Koreaanse) chef van 't restaurant vroegen wat het verschil was tussen de Japanse en de Koreaanse keuken, antwoordde hij: "De Japanse keuken is gezond, de Koreaanse keuken is lékker" :-) Ik ga daar trouwens niet mee akkoord hoor, mijn Japans gerecht was echt heerlijk!
- Tot slot heb ik mijn talent in het eten met stokjes nog wat verbeterd ;-)

Vandaag (zondag) wou ik natuurlijk per sé naar dat meertje met de bevers, dat Steven op zijn verlofdag 'ontdekt' had. Het was de lange klim-met-de-fiets waard! Het meertje zat echt vol bevers. Ze waren druk in de weer met het maken van hun nest (burcht). Het was echt koddig om de beestjes te zien zwemmen, klauteren, plonzen... Als bewijs nog een filmpje... Let vooral op de grote tak die het beestje meesleurt!



4 opmerkingen:

luc zei

Erg genoten, niet alleen van de bever maar ook van het Halloweenverslag op de blog van Steven. Aan iedereen ten zeerste aanbevolen. Heel mooi .
Wat de Aziatische keuken betreft, zie aparte mail met tip!!!

Zwijnkonijn zei

Beste Man,
Wij gaan dit jaar ook naar Canada,
kan je ons zeggen waar dat bevermeer was ? Hoe we er moeten gerakken ...
Alvast bedankt
Sam VH

Ineke Imbo zei

Het bevermeertje is te vinden in Parc de la Gatineau. Dit park ligt vlakbij Ottawa (de hoofdstad van Canada) maar ligt in de Franstalige provincie Québec. Rijd het park binnen via de Promenade de la Gatineau. Nadat je Pink Lake gepasseerd bent, neem je de afslag links naar Champlain Lookout. Niet zo lang nadat je deze weg bent ingeslaan, vind je op je linkerkant het bevermeertje, vlak voordat de weg weer rechts omhoog gaat. Veel plezier!

Zwijnkonijn zei

Super bedankt !!
groetjes
sam & Ineke

jup ook een ineke :)