woensdag 7 mei 2008

Algonquin

Wie Canada zegt, zegt Natuur. Een bezoek aan één van de vele prachtige natuurparken kon dus niet ontbreken aan ons programma. We kozen voor Algonquin Park, dat gelegen is tussen Ottawa en Toronto. Het is een park dat voornamelijk bekend staat voor haar duizenden (!) meren en meer dan 2000 km kanoroutes. Gezien de kano-ervaring van onze bezoekers werd echter geopteerd voor een mooi pakket aan wandelingen ;-)

We begonnen met de Beaver Pond Trail (2 km), een wandeling langs (al dan niet verlaten) beverdammen en -burchten. Ongelofelijk welke bouwwerken bevers kunnen construeren - ze worden dan ook niet voor niets de "ingenieurs van de natuur" genoemd.

Beverburcht in een meer verscholen tussen de bomen

Daarna deden we de Lookout Trail (1.9 km) en de Hardwood Lookout Trail (0.8 km), twee wandelingen met een magnifiek zicht op de uitgestrektheid van het Algonquin Park.

Vreemd genoeg zagen we meer 'wildlife' vanuit de auto dan tijdens de wandelingen. Maar dat heeft te maken met de tijd van het jaar. In mei komen de elanden immers af op het nog zilte water dat door het sneeuwvrij maken van de weg op het wegdek is blijven liggen. We moesten gewoon uitkijken naar plekjes waar troepjes auto's en mensen-met-fotocamera's langs de weg stonden... want daar waren de elanden te vinden! We zagen er - in totaal - een stuk of acht, wat véél meer is dan de gemiddelde Canadees ooit in zijn leven ziet!


De volgende dag deden we de Track & Tower Trail (7.7 km), een wandeling die deels over de oude spoorwegbedding loopt. Nu is het haast ondenkbaar dat er vroeger een drukke spoorlijn doorheen het Algonquin Park liep. Jammer genoeg regende het de ganse namiddag en moesten we doorweekt 'huiswaarts' keren...


'Huiswaarts' betekende tijdens ons Algonquin avontuur naar de superdeluxe Bed & Breakfast Algonquin Moon in Huntsville, een stadje net buiten het Algonquin Park. Deze B&B is pas opgestart en wordt uitgebaat door een uitermate vriendelijk koppel. Zij verwenden ons niet alleen met een overdadig ontbijt, maar ook elke avond met een delicieus 4-gangenmenu. Een aanrader!

Smullen van de huisbereide aperitiefhapjes

Ik op het reusachtige bed in de "blokhut" kamer...

Ondergaande zon in Huntsville

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Je doet mij zin krijgen Canada ook eens in de zomer te bezoeken. Geniet er maar van!

Ineke Imbo zei

... en dan was het weer in Algonquin nog niet écht zomers! Het is echt ongelofelijk hoe "anders" Canada is in de winter en de zomer. Je moet het zien, voelen, proeven, ruiken, ... om het te geloven!
PS altijd welkom voor een tweede bezoekje :-)

Unknown zei

Gaaf!! Wij gaan over 1,5 week naar Canada en willen ook naar dit park. Ziet er geweldig uit. Nog tips?

Groetjes Purdey-Ann

Ineke Imbo zei

Nog wat tips voor een bezoek aan Algonquin Park:

- Breng zeker een bezoek aan één van de "Visitor Centers" aan de toegangswegen van het park. Zij kunnen je meer info geven omtrent de wandelingen.
- Om door het park te rijden, moet je niets betalen, maar om in het park te stoppen, moet je wel een pas kopen.
- In de zomer breng je best antimuggencrème mee!
- In Augustus kun je er "public wolf howls" meemaken!
- Nog meer info op:
http://www.algonquinpark.on.ca/

Groetjes
Ineke
(sorry voor de late reactie maar wij waren ook op reis :-)