woensdag 7 mei 2008

Amphibus

Op dinsdagavond 29 april kregen we hier - langverwacht - bezoek uit België: mijn ouders + broer staken voor het eerst in hun leven de oceaan over om ons hier in Canada te bezoeken! 's Avonds zijn we ('Europees') gaan eten in de Von's, waarna zij meteen gaan slapen zijn... want voor een jetlag was geen tijd!

Na een deugddoende nacht hebben de drie Belgische toeristen Ottawa bezocht - Steven en ik moesten jammergenoeg nog werken. Parliament Hill, de sluizen, het Rideau kanaal, de parken, Byward Market, ... geen enkele toeristische trekpleister ontsnapte aan hun aandacht. Ook de eerste souvernirs werden reeds ingeslagen. 's Avonds zijn we allemaal samen gaan eten in The Works, want in Noord Amerika eet je... burgers :-)

Op 1 mei (verlofdag :-) hebben we er met ons vijven een dagje Ottawa van gemaakt. Een mooie ochtendwandeling langs het Rideau Canal en dan... een ritje met de Amphibus! Dat is een bus die eerst een toeristische rondrit maakt langs alle bezienswaardigheden van de stad, en daarna het water inrijdt en zichzelf in een boot omtovert. Je moet het meemaken om het te geloven...

De amphibus op de begane grond...

... en in het water!

Het Museum of Civilisation, gezien vanop de Ottawa River

Weerspiegeling van het Parlementsgebouw in de sjieke staatsgebouwen

Na de rondrit (& rondvaart) zijn we de Rideau Falls gaan bewonderen. Alhoewel Steven en ik deze al een paar keer bezocht hadden, zijn ze telkens helemaal anders. Vredig in de herfst, ijskoud en bevroren in de winter, en onstuimig wild in de lente. Na deze wandeling kon ons niets beter smaken dan een lunch in de Zak's... mét een famous thick milkshake als toetje :-)

's Namiddags maakten we een wandeling langs het Rideau Canal naar Dow's Lake en genoten we van de tulpen die zich mooi aan het maken waren voor het tulip festival dat de dag erop (2 mei) zou losbarsten...

Als apertief maakten we een autoritje naar de watervallen bij Hog's Back; en als afsluiter van deze mooie dag zijn we Japans/Koreaans gaan eten in het restaurant "Joy"... waar de eigenaar ons al goed begint te kennen en ons een dessert van het huis aanbood :-)


Geen opmerkingen: