woensdag 7 mei 2008

Niagara

Als je toerist speelt, dan moet je 't goed doen. Dé topattractie van Canada mocht dus uiteraard niet op ons lijstje ontbreken: de Niagara Falls! We brachten eerst een kort bezoekje aan het gezellige, Engels-aandoende dorpje Niagara-on-the-Lake. Het was moeilijk om aan de verleiding te weerstaan in de chocolade- en fudge-winkeltjes en in de bekende winkel met homemade Marmelades. Over de prachtige Niagara Parkway reden we dan richting de Niagara Falls... om onderweg af en toe te stoppen om van het uitzicht te genieten.

Bloesems aan de fruitbomen langs de Niagara Parkway

De watervallen zelf zijn een erg drukbezochte attractie. Overal horden toeristen... en dan waren wij er nog niet tijdens het hoogseizoen. Maar als je de toeristen rond je even wegdenkt, zijn de Niagara Falls écht indrukwekkend.

De Niagara Falls


The Maid of the Mist. Toeristenbootje dat tot zeer dicht aan de watervallen vaart. De blauwe smurfen op de boot zijn toeristen - gehuld in regenjas - op weg naar hun stortbad...

Vier Belgische smurfen :-)

Zicht op de watervallen, vanuit de Maid of the Mist

Filmpje ! Je ziet eerst de watervallen aan de Amerikaanse zijde, en daarna de watervallen aan de Canadese zijde. Let ook op de regenboog.

Geen opmerkingen: