donderdag 12 juni 2008

Art in the Park

Vorige zaterdag zijn we kunstwerken gaan bewonderen van Canadese schilders, beeldhouwers, en textielfanaten. Een beetje zoals de Canvascollectie, maar dan Canadees :-) En niet op TV of in de Bozar, maar wel buiten, in het park. In de brandende zon.

Art in the Park is een jaarlijks evenement in Ottawa. Talloze kunstenaars stellen hun werk tentoon en beantwoorden de vragen van ronddrentelende bezoekers. Leuk leuk leuk. Nog een geluk dat geen enkel kunstwerk mijn hartje kon stelen, of we zouden nóg een extra valies nodig hebben eind september ;-)


Op zondag zijn we naar de National Gallery geweest, het grote museum in Ottawa met zowel Canadese als Europese kunst. Maar niet enkel de kunstwerken zelf waren de moeite, het museum op zich is ook een indrukwekkend staaltje architectuur. Het werd ontworpen door de Israelisch-Canadese architect Mashe Safdie en geeft een enorm gevoel van ruimte en lucht.

De National Gallery aan de buitenkant...

... en aan de binnenkant (let ook op de persoon waarvan de fotograaf zegt dat ze noooooit mooi wilt poseren ;-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind " Art in the park " toch leuker dan een Canvascollectie binnen, ook al omdat jullie de kunstenaars zélf konden ontmoeten.
Ik ben intussen wel fan van Oona Dieusart, zag gisteren haar ouders en ik ga nu binnenkort eens haar volledig oeuvre gaan bewonderen!

Anoniem zei

Vervolg: Hier beginnen nu ook de openluchttentoonstellingen, weliswaar met de nodige plensbuien en sombere luchten....