maandag 9 juni 2008

Warm & Humid

We hadden de Canadese winter overleefd. We hadden boodschappen gedaan bij -25°C. We hadden het Rideau Canal afgeschaatst. We hadden met bevroren tenen staan dansen tijdens het Winter Carnival. We hadden het ergste achter de rug.

Dachten we.

We wisten niet dat de zomers in Canada óók niet om te lachen waren. Vrienden hadden ons wel verteld over die zomers. Dat het warm en humid (=vochtig) zou zijn, en dat die vochtigheid de gevoelstemperatuur de hoogte in zou jagen. Esteban en ik lieten ze kletsen, die Canadese vrienden van ons. Want hey, we hadden de winter overleefd en erger dan dat kon het toch niet worden?

Dzjeezes. 't Voorbije weekend was het hier 33°C, met een gevoelstemperatuur van 42°C! Warm en vochtig. Dat betekent dus: zweten, een koude douche pakken, je afdrogen, en beseffen dat je alweer aan't zweten bent.

:AAAaaahhh:

Bovendien zijn we de ganse zaterdag bij vrienden in den hof gaan werken en zijn we allebei zo rood als een kreeft. Verbrand dus. Stom dat we zijn.

Nu zit ik te werken met een natte handdoek in mijn nek. Tot groot jolijt van m'n Canadese vrienden hier :-) Had ik maar beter naar ze geluisterd...

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hééééél lang geleden- toen de dieren nog konden spreken - leerde ik tijdens de lessen WO ( ken je de afkorting?) dat er naast ons zeeklimaat ook een vastelandsklimaat bestond met lange koude winters en heel hete zomers; we kregen zelfs " prentjes " te zien met afbeeldingen hoe mensen zich beschermden tegen die zon...Desondanks: poor you!

Gwen zei

en ik heb hier zelfs de verwarming even moeten opzetten op het werk, omdat het niet te doen was van...de kou! Tja, die belgische zomers zijn ook niet alles!!

Anoniem zei

Hihi,
Hier is het al een tijdje 'Raindrops are falling on my head' en bij jullie is het dus 'Sweatdrops are falling off my head'.
Veel sterkte in de warme en vochtige tijden, vergeet niet om genoeg te drinken!
En dan bedoel ik geen alcohol hé!!
Groetjes,
An xxx

Ineke Imbo zei

Drinken is geen probleem. Ik ben me aan't specialiseren in het zelf maken van IceTea (MMMmmm!) en Smoothies (nog meer MMMmmm!)

En omdat 't gisteren efkes geregend heeft, vonden we dat we ook wel een pintje verdiend hadden :-) We dronken Raspberry Wheat (en ja hoor, dat wass ook MMMmmm!)

Anoniem zei

is canada dan het land van de uitersten?