zondag 7 september 2008

Des Chênes Rapids

Vorige week - eindelijk - naar het Museum of Civilisation geweest. Dit museum ligt aan de overkant van de Ottawa River, op ongeveer een halfuurtje fietsen van ons huisje. Alleen al langs de buitenkant loont het de moeite. De architectuur van het gebouw is een allegorie van het Canadese landschap, dat gevormd is door de natuurlijke erosie van gletsjers, wind en water. Ook binnenin is er vanalles te zien, zoals indiaanse woningen, totempalen, en prauwen.

Museum of Civilisation met op de achtergrond Parliament Hill

Vorig weekend ook een prachtige fietstocht gemaakt naar "Des Chênes Rapids", stroomversnellingen in de Ottawa River. Helemaal niet ver fietsen, en dus op 't gemaksje 's namiddags vertrokken. Gestopt aan elk uitzichtpunt - ze waren allemaal nèt ietsje anders. Overal kikkers, libellen, en Canadese ganzen. We zagen ook een mama (of papa) schildpad met baby-schildpadje! Wat gaan we dit missen, de natuur zo overal in en rond de stad...

Uitzichtpunt op Ottawa River. De bomen beginnen al te verkleuren...

Canadese ganzen

Des Chênes Rapids

De stroomversnellingen zelf waren ook wel de moeite. Na onze fietstocht zijn we een voorraad chocolade gaan kopen in de Stubbe, een ambachtelijke chocoladewinkel aan de Byward Market. We kochten er onder andere groene chocolade (met limoen)... Een lekkere afsluiter voor een geslaagde dag.

2 opmerkingen:

luc zei

Jullie kunnen echt beweren:
WIJ HEBBEN CANADA GEZIEN !!!!.

Ineke Imbo zei

Hmmmm... 't schijnt dat je niet kunt zeggen dat je Canada gezien hebt als je er niet in een kano gevaren hebt. En een kanotocht hebben we hier dus nog niet gedaan (wel al gekajakt). We zullen dus nog eens moeten terugkomen ;-)