zaterdag 30 augustus 2008

Vancouver - dag 2

Op onze tweede dag in Vancouver nemen we een dagticket voor het openbaar vervoer. Gisteren genoeg gefietst! We nemen de Seabus (soort boot) om Burrard Inlet over te steken, en daarna de 'gewone' bus tot aan de voet van Grouse Mountain. Iedereen die ooit in Vancouver gewoond heeft, kent deze berg: de klim ernaartoe is een kuitenbijter. Ongeveer anderhalf uur ononderbroken naar boven stappen en naar adem happen. Je kunt natuurlijk ook de kabellift naar boven nemen, maar da's niets voor ons :-).

Nog vol goede moed starten we aan de "Grouse Grind Trail". We hadden trouwens veel bekijks, we waren immers de enigen die het waagden deze 'berg' op onze sandalen te bedwingen!

En jawel, na een dik anderhalfuur puffen bereiken we de top. Boven hangen televisieschermen met de recordtijden voor deze klim, per dag, per jaar, etc... Het record is 27 minuten!

Pffff!

Boven is er vanalles te doen. Wij gaan kijken naar de "World Famous Lumberjack Show", een show die onze verwachtingen overtreft! Twee mannen demonstreerden de vaardigheden die de houthakkers vroeger moesten hebben. Daarnaast is de show zowel doorspekt met slapstick humor voor de jongsten als met 'volwassener' grapjes. Toen een zogezegd "verdwaalde toerist" bovenop die hoge boom halsbrekende toeren uithaalde, durfde ik bij momenten zelfs niet kijken...

Lumberjack Show

We woonden ook nog een show bij met roofvogels, en daarna namen we de kabellift naar beneden. Wegens de overdreven toegangsprijs ($29!) laten we de Capilano Suspension Bridge links liggen en nemen we meteen de Seabus terug naar Vancouver.

Terug downtown wandelen we eerst naar Gastown, de oudste wijk van Vancouver. We trekken er de verplichte kiekjes (Steam Clock, Gassy Jack Statue) en besluiten dan om een ritje te maken met de Skytrain. Deze magnetisch voortbewogen metro heeft slechts vier ondergrondse stations, en wij doen toch wel net die vier stations zeker! En dat terwijl het onze bedoeling was om Vancouver vanuit de sky te zien :-(. Mission not accomplished...

Na wat cultuur opgesnoven te hebben in de Vancouver Art Gallery (met de hippe tentoonstelling KRAZY), besluiten we skytrain-tegenvaller weg te drinken met een pintje van de Granville Island Brewing Company, en dat smaakt :-)

Ook aan de vele kraampjes in de Public Market is het moeilijk om aan de verleiding te weerstaan...

En omdat het onze laatste avond is in Vancouver, en dus ook de laatste avond van onze reis in West Canada, besluiten we eens extra goed te gaan eten. Op aanraden van Stryker, die jaren in Vancouver gewoond heeft, gaan we eten in het Japanse restaurant "Honjin Sushi". We bestellen er de "dinner boat for two", en het was werkelijk subliem. Dit hebben we allemaal naar binnen gespeeld :

  • Miso soepje
  • Ebi sunomono (Japanse specialiteit met garnalen)
  • Tempura met scampi en groenten
  • Gefrituurde Japanse dumplings
  • Gefrituurde "spicy" homemade tofu
  • Sushi (zeevruchten op rijst) met tonijn, zalm, garnalen, en hokki
  • Maki Sushi (gerolde sushi met zeewier) met tonijn en zalm
  • Sashimi (rauwe vis) tonijn, zalm, octopus, garnalen, en tai
  • Chicken Karaage
  • Ijsje
  • Vancouver is inderdaad het sushi paradijs bij uitstek... Maar er is hier nog zoveel meer te doen. We kwamen echt dagen te kort. Er zal niets anders opzitten dan hier nog eens terug te komen... :-)

    1 opmerking:

    Christine/Sofie zei

    Beste totempaaltjes,


    Jullie avonturen zijn anders ook niet mis !!! En naar het schijnt behoort Vancouver tot 1 van de 10 leukste steden om te leven.
    By the way, ons mama heeft me gemaild over het artikel in job@. Ze gaat het speciaal bijhouden ;-) Proficiat he Steven ! Zal het straks via het net proberen op te snorren...