donderdag 25 september 2008

Kano

Vorig weekend wilden we de Aboriginal Experience in Ottawa bezoeken. Pech, dikke pech: deze tentoonstelling was enkel open tot begin september en wij waren daar dus te laat. We trokken dan maar een laatste foto van Parliament Hill, met de weerspiegeling in de Ottawa River, en een foto van ik-bij-de-totempaal. De Aboriginal Experience is dus ook iets voor op ons lijstje voor als we nog eens naar Ottawa komen :-)


Als alternatief zijn we dan maar gaan kanoën. Een typisch Canadese hobby; op mooie dagen zie je hier meer auto's-met-kano dan auto's-zonder-kano rondrijden... Geen wilde wateren voor ons kano-avontuur; wel het rustige Dows Lake. Het was echt heerlijk - de bomen waren reeds deels in hun herfstkleuren gehuld, de zon scheen vollenbak, en het water kabbelde rustig.

En ja, kanoën is iets helemaal anders dan kajakken. Je zit veel hoger in een veel wiebelachtiger boot, en je peddelt maar langs één kant. Ik had het al eens eerder gedaan (in Noorwegen), maar voor Steven was het de allereerste keer.

Maar nu kunnen we met een gerust hart zeggen dat we Canada écht bezocht hebben. Want naar het schijnt kun je dat enkel beweren als je in een kano gevaren hebt... Of we het andere leuke vooruitzicht ook volbracht hebben, moet je maar aan Steven vragen ;-)

Steven in de kano

Ik met op de achtegrond de toren van Carleton University

Nog een blik op Brown's Inlet, het pond vlakbij ons huisje

Geen opmerkingen: