dinsdag 3 januari 2012

Kerstvakantie met Catherine

Op Kerstavond landde Catherine in Montreal. Ze versierde daar meteen een lift naar Ottawa, waar ik haar ongeduldig stond op te wachten. Ik had haar maanden geleden een witte Kerst beloofd, maar 'k begon er een beetje mee in te zitten, aangezien de sneeuw hier maar niet wou komen. Gelukkig vielen de witte vlokken alsnog nèt op tijd uit de lucht, en kon ik mijn belofte waarmaken :-)

Op Kerstdag zelf sneeuwde het ook, en was het berekoud. Maar dat kon ons niet deren. Na een subliem ontbijt met bagels maakten we een prachtige winterwandeling hier in de buurt, langs het Rideau kanaal naar de Hog's Back watervallen. 's Avonds bereidden we een heerlijk kerstdiner, waarbij we na 't aperitief en 't voorgerecht al zodanig veel zin hadden in onze chocoladetaart-met-frambozen, dat we de hoofdmaaltijd maar geskipt hebben :-)

Filmpje van Catherine aan Hog's Back Falls


Kardinaal

Eekhoorntje

Specht

Op Boxing day bezochten we Ottawa, bedolven onder de sneeuw en badend in de zon. We beklommen de Peace Tower, van waaruit we een prachtig zicht hadden op Ottawa en Gatineau.

Ottawa River

Museum of Civilization

Ottawa Locks

Maman

De volgende twee dagen bezochten we Montreal. We shopten in Rue Sainte-Catherine (bovengronds én ondergronds), dronken koffie in Rue st. Denis, en gingen chic uit eten in Restaurant Van Horne. 's Avonds woonden we de voorstelling 'Dralion' van Cirque du Soleil bij.

Basiliek

Moose

Biosphère

Na deze twee stadsbezoeken was het tijd voor wat natuur in Mont Tremblant. We verbleven er in de de gezellige jeugdherberg, van waaruit we één dag gesneeuwwandeld en één dag geskied hebben. Tussen het skiën door smulden we van... poutine, het nationale gerecht van Quebec :-)



De laatste dag van't jaar verwenden we onszelf met een bezoek aan de Spa Scandinave de Mont Tremblant. Opwarmen in hete baden en sauna's verscholen tussen de besneeuwde bomen, en afkoelen in de bevroren ijsrivier te midden van het bos. Echt een zalige en onvergetelijke ervaring...! 's Avonds was er vuurwerk én een openluchtfuif in Mont Tremblant.

Spa Scandinave in Mont Tremblant

Hertje in de bossen rondom de spa...

Onze voeten warmen aan de houtkachel...

Oudejaarsavond in Mont Tremblant

2 opmerkingen:

Martijn zei

Super!!

Ulrieke zei

Oooh zo mooi!! Leuke foto's!