donderdag 3 mei 2007

Fraser Island

We zijn net terug van een 3-daagse tour op Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Tevens de enige plek waar een heus regenwoud op zand groeit!

We zwommen er elke dag in de paradijselijke zoetwatermeertjes. Het water is er ongelofelijk helder en ... er is op Fraser Island geen gevaar voor krokodillen! Je ziet er wel vele visjes zwemmen maar die zijn ongevaarlijk. Hieronder zie je een foto van een van de vele meertjes waarin we zwommen.



Het zit er wel vol van gevaarlijke spinnen en dodelijke slangen, maar gelukkig hebben we die niet gezien. Wel hebben we elke dag dingo's (=wilde wolfshonden) gezien... en die kunnen heel agressief zijn.


In de oceaan mochten we niet zwemmen, omdat die vol haaien zit. We konden er wel pootjebaden. Hier zie je mij in paniek naar mijn rugzak rennen... de oceaan kwam dichter!



Heerlijk waren ook de "champagne pools", zoutwater-meertjes gelegen vlakbij de oceaan. Soms spoelden er grote golven over de rotsen van de oceaan de meertjes in... en dat bubbelde! (vandaar de naam :-)



Op Fraser Island ligt er op 't strand ook een bekend "shipwreck", een oud en verroest passagiersschip dat hier in 1935 is aangespoeld. Indrukwekkend...



Deze tour was ook op gastronomisch niveau een waar hoogtepunt, we kregen vier keer per dag een buffet voorgeschoteld! (ontbijt, middag, 4-uurtje, en avondmaal). We zijn allebei wat aangekomen ;-)

2 opmerkingen:

luc zei

Julie blogs zijn "beestig" goed.
Jammer dat Steven in de "Champagne pool" geen glaasje in zijn handen heeft, dat zou geweldig leuk zijn.
Bestaat er trouwens zoiets als Australische schuimwijn?
Hoe hebben jullie de dingo gefotografeerd, vanuit auto?
De landschappen blijven telkenmale verbazen .
Luc

Ineke Imbo zei

De dingo is gefotografeerd terwijl we er zo ongeveer vlak naast stonden... Hij tjokte braafjes voorbij - of zo leek het toch :-)