zondag 13 mei 2007

Kangaroo Island: beestjes

We hebben alweer een fantastisch leuke 3-daagse achter de rug; eentje op Kangaroo Island (beneden Adelaide). Het leuke aan dat eiland is dat er tal van leuke beesten zitten. Dit wordt - voor de verandering - eens een reisverslag zonder spinnen, slangen, en krokodillen ;-)

Zo zagen we op Kangaroo Island wat we al zo lang wilden zien: kangoeroes en wallabies in 't wild - dus niet een Zoo of zo. Bovendien zijn de beestjes op Kangaroo Island redelijk tam, ze zijn niet zo bang van mensen. Toen we langs een grasveld vol met kangoeroes reden zijn we even gestopt, en toen kwam er zowaar een kangoeroe aanhuppelen! Ze liet zich maar al te graag knuffelen en aaien. En geloof me: het zijn erg lieve en zachte beestjes.




We brachten ook een bezoek aan Seal Bay en zagen daar massa's zeeleeuwen. De meeste lagen gewoon te slapen in 't zand. Andere zeeleeuwen waren aan 't "surfen" in de oceaan; nog andere waren aan 't spelen of aan 't vechten.



Hieronder zie je een grasstruik met daarnaast een echidna
(een egelachtige miereneter met erg lange stekels).




Zeehondjes bij zonsondergang


Na lang zoeken vonden we ook koala's in de bomen. Deze beestjes doen de ganse dag niets anders dan slapen. Ze hebben al hun energie immers nodig voor de vertering van de giftige eucalyptusbladeren die ze eten.

Maar niet al onze zoektochten waren succesvol. Zo deden we aan "whale watching" zonder ook maar één walvis te zien. We tuurden ook lang in de waterholes op Kangaroo Island op zoek naar een platypus (vogelbekdier). Dit zijn erg timide en zeldzame beestjes. Ik heb er geen gezien, maar Steven heeft er eentje aan het wateroppervlak zien komen!

Jammergenoeg zagen we ook veel "roadkill" (dode beesten langs de weg) op Kangaroo Island. Ze verkochten er zelfs roadkill kookboeken! Gelukkig vonden we een leuker cadeautje voor moederdag :-)

Geen opmerkingen: