zondag 20 mei 2007

Melbourne

Melbourne is een leuke stad! Minder lazy en lay-back dan Adelaide, en minder chic en fast-paced dan Sydney. De ideale tussenweg. Bovendien zijn er hier veel gezellige en lekkere restaurantjes, veel aparte bars en cafes... Jammer dat we hier maar 3 dagen zijn! Ook erg verleidelijk aan Melbourne zijn de marktjes waar je echt vanalles kunt kopen: fruit en groenten, vlees en vis, springlevende kippen en kuikens, souvernirs (didgeridoo's, boomerangs, Aboriginal Art), lederwaren, schoenen en lingerie... Ik kocht al heerlijk warme pantoffels en donkerrode zomerschoenen; Steven kocht een Aussie t-shirt.

We kochten er ook een puzzel... Nee, geen puzzel van 1000 stukjes met de skyline van Melbourne, maar een puzzel van 16 (!) stukjes die we nog altijd niet kunnen oplossen. Als we terug thuis zijn mag iedereen eens proberen...

Vers van de pers: Steven heeft zonet 1 van de 48 oplossingen gevonden. Er zijn meer dan 250.000 foute oplossingen. Daarvan heb ik er zo al 1001 gevonden ;-)

Wel jammer dat het hier nu echt wel winter wordt: de dagen zijn erg kort (om 5u donker!), iedereen kijkt naar die twee zotte Belgen die in hun sandalen 't stad rondhossen, en de straten ruiken naar gepofte kastanjes. Wat warmer weer en langere avonden: toch één reden waarom we naar ons Belgenlandje verlangen :-)

Hieronder enkele sfeerbeelden van Melbourne...

De skyline van Melbourne by night



Federation Square


Shopping! (dit zijn niet de pantoffels die ik kocht ;-)



De Botanical Gardens


Possums by night in het stadspark


Geen opmerkingen: