woensdag 5 maart 2008

Macedonische & Canadese gastronomie

Vorig weekend hebben we héérlijk Macedonisch gegeten bij Ana. Ze had een echte Macedonische schotel gemaakt (rijst, vlees, en groentjes gewikkeld in koolblaadjes) en schonk ons na de maaltijd "Makedonski Planinski Caj" oftewel "Macedonische bergthee" in. Om die thee te maken gooide ze (gedroogde) bloemen die ze zelf in de bergen had geplukt in een pot met kokend water. Niemand van ons wist welke bloemen het precies waren - ik had ze alleszins nog nooit eerder gezien. De thee smaakte heel speciaal, maar wel lekker!

Het was echt een zeer leuke avond bij Ana. Ik weet niet meer hoe het allemaal gegaan is, maar op een bepaald moment zijn we filmpjes op tinternet beginnen bekijken... Het is begonnen met het filmpje "Paul Potts canta Opera" (Ana vertelde ons dat hij binnenkort optreedt in Ottawa). Al surfend op het internet moest Ana plots denken aan Sandra Kim's "J'aime la vie" (jeugdsentiment voor zowel Ana als mij!) en zodoende hebben we elkaars nationale eurovisisiesong trots leren kennen. Wij toonden Ana uiteraard de memorabele deelname van Nicole en Hugo :-) en zij vertelde ons over Tose Proeski, een jonge Macedonische zanger die onlangs gestorven is in een auto-ongeluk.

[By the way, laat via de "comments" gerust weten wat voor jou het meest memorabele Eurovisiesong moment is!]

We bekeken ook heel veel foto's; Ana heeft al een indrukwekkend leventje achter de rug. Ze groeide op in Macedonie maar leefde ook enkele jaren in Engeland, Frankrijk en de USA; en is nu dus geëmigreerd naar Canada. Ze studeerde iets met Aerospace, werkte in de Eurpees Raad, zag Bill Clinton en Boy George, deed aan gevechtsport, yoga, zweefvliegen, parachute-jumping en van dies meer. Kortom, een interessante vriendin :-)

En wat doet die "Canadese gastronomie" in de titel van deze post, vraag je je misschien af. Ewel, op zondag zijn we zelf nog eens aan de slag gegaan en hebben we echte Canadese pancakes gebakken (overgoten met maple syrup of ahornsiroop). Geserveerd met verse chocolademelk. MMMmmm, de perfecte zondagochtend...!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

mmm pancakes als ontbijt....
Hier zijn het nu allemaal paaseitjes die de klok slaan (...)
En chocoladen paashazen die wachten op jullie!

luc zei

"RENDEZ VOUS" van "Pas de Deux".
Dat was nog eens een nummer.
In 1983.

Anoniem zei

Hallo daar in de kou,

Wat is jullie mening over de Belgische inzending voor dit jaar?

De herwerking van "Rendez-vous" van "vive la fête" is ook wel leuk gemaakt. (was te horen op Stubru)

Groetjes en tot binnenkort,
Kurt

PS: Het weer ziet er goed uit vanaf vrijdag; koud, droog en zonnig! Ik kijk er elke dag meer naar uit. LET OP! SNEEUWBAL!

Ineke Imbo zei

Ghoh, moeilijke vraag, mijn mening over de Belgische inzending voor Eurovisiesong... Dat komt hier in Canada niet op tv hoor, 't Eurovisiesongfestival ;-)
Gelukkig heb ik een online abonnement om m'n krantje en had ik het ganse verhaal van de preselecties zo wat gevolgd. Maar zonder geluid dus.
Zonet eens geluisterd naar Ishtar, 'k vond het niet super maar wel oké, zeker nadat ik enkele andere inzendingen van België beluisterd had!

Groeten en tot gauw, we proberen de zon hier vast te houden :-)