maandag 24 maart 2008

Op safari in Canada

Op paasmaandag zijn we met Jurgen & Kurt (én met Jantje & Fonske) naar Omega Parc geweest. In dit park kun je met de auto rondrijden tussen 'wilde' beesten zoals wapiti's, herten, beren, wolven, coyotes, bizons, etc... Je kon ook wortels door je half-opengedraaide autoruiten steken om de beestjes te voederen. Ze kwamen hun muil dan binnensteken om de wortel te halen. De nieuwe jeep was dus meteen ondergekwijld ;-)















5 opmerkingen:

luc zei

Waar ligt Omegapark ergens ?
Komen de "beestjes" in de zomer ook zo dicht?
Kun je daar dan ook wortels kopen zoals in Saasfee voor de "murmeldieren"?

Ineke Imbo zei

Het Omegapark ligt op 1u15 rijden van Ottawa. Niet zo ver dus. De beestjes zijn niet echt "tam" of "gedomesticeerd"; het zijn en blijven echte wilde beesten. Het is wel zo dat ze "gewend" geraakt zijn aan mensen. Dus ja, zomer of winter, ze komen altijd zo dicht. Wij hadden onze wortels al op voorhand gekocht (dankzij informatie in de Trotter), maar je kunt die wortels uiteraard ook ter plekke kopen (maar dan kosten ze meer dan 3 keer zoveel)...

Anoniem zei

Hallo Ineke en Steven,

Het was een prachtige ervaring om met jullie door de Canadese heuvels te rijden met kwijlende elanden door het vensterraam, wilde beren iets verderaf, levende everzwijnpaté die voor het raam passeert... Ik wordt er stil van hoe mooi die beestjes zijn.

We hebben enorm genoten van de gastvrijheid in jullie mooie huis. Het is een huis met een ziel.

Jantje en Fonske zijn niet te houden. Ze verlangen al om terug te komen.

Groetjes,
Jurgen en Kurt

Ineke Imbo zei

Jurgen en Kurt, wij hebben ook genoten van jullie verblijf bij ons! We missen jullie al - het huis is zo stil zonder kakelende kippen ;-) Gelukkig hebben we de heerlijke (Belgische!) paaseitjes nog; ze zijn echt héérlijk! Vele groeten en jullie weten het hé... ook welkom in de zomer :-)

Anoniem zei

wow !!! om jaloers van te zijn...
tot binnenkort

groetjes, griet