maandag 1 juni 2009

Gramvousa

Op onze tweede dag maken we een wandeling op het schiereiland Gramvousa. Om aan het startpunt van de wandeling te geraken, zijn we 'genoodzaakt' een cruise te maken rond het schiereiland :-) Voor Steven was dit dé gelegenheid om tientallen foto's te maken; ik genoot van de Griekse zon op het dek.

Op onze eerste stop, aan het noordpunt van het schiereiland, krijgen we de gelegenheid om tot aan een oud Venetiaans fort te klimmen. Het is een korte en stevige klim, maar het loont de moeite. Er is nog redelijk veel van het fort bewaard gebleven. Het is ook enige tijd een echt piratennest geweest - volgens de legende zouden er op het eiland nog talloze schatkisten begraven liggen. We hebben er jammer genoeg geen gevonden... We dalen terug af en gaan nog snel een kijkje nemen bij het scheepswrak dat in de zee ligt te roesten...

Gevallen Venetiaanse leeuw, vlak voor de ingang van het fort

Uitzicht vanop het fort

Restanten van het fort

Nog eens een uitzicht vanop het fort. Op deze foto zie je links het verroeste scheepswrak en rechts onze cruiseboot

Kalyviani scheepswrak. Je kunt trouwens op alle foto's klikken als je ze wilt vergroten...


Terwijl onze boot naar Balos Beach vaart, genieten wij op het dek van onze Kretenzische picknick, met onder andere spanakopita (spinazietaart) en de sappigste en zoetste sinaasappel die ik ooit gegeten heb. Balos Beach is een moeilijk bereikbaar maar paradijselijk strandje op Gramvousa. Het zand is er lichtjes roze en het water is er lekker warm. Alle bootpassagiers stappen uit voor een lekker luie strandnamiddag. Wij hebben echter niet veel tijd, want hier begint onze wandeling voor vandaag! Wanneer we aan de kapitein van de boot proberen duidelijk te maken dat we zullen terugwandelen en dat hij niet op ons moet wachten om terug te varen, kijkt hij ons enigszins bedenkelijk aan...

We varen richting Balos Beach...

Steven, met op de achtergrond onze cruiseboot

Om vanuit Balos Beach aan de voet van de berg te geraken, moeten we - met schoenen en kousen in de hand - eerst een stuk door het water waden. Daarna beginnen we meteen te klimmen. Tijdens deze klim hebben we een erg mooi uitzicht op Balos Beach. Eenmaal boven aangekomen rest ons een lange maar rustige afdaling mét zeezicht. We komen geen enkele andere wandelaar tegen, maar wel honderden (!) mekkerende geiten.

Zicht op Balos Beach bij vertrek van onze wandeling

Kapelletje

Kalyviani

In ons hotel aangekomen is het al redelijk laat, maar we zijn nog net op tijd om bij een glaasje retsina te genieten van een prachtige zonsondergang en een heerlijk Kretenzisch maal (gevulde wijnbladeren).

4 opmerkingen:

Riet zei

Waar blijft het vervolg? Ik zit hier al enkele dagen vol spanning te wachten ... :) Ondertussen ben ik al bezig een volgende vakantie naar Griekenland te plannen.

Groetjes,

Riet

Ineke Imbo zei

Leuk dat je zo enthousiast bent :-)
'k Ben bezig met de volgende dagen hoor... nog éventjes geduld!
xxx

luc zei

Rara, welke vogel heeft Steven daar weer kunnen fotograferen ?

Ineke Imbo zei

Ik weet niet welke vogel het is. Hij maakte trouwens ook een raar geluid - ik maakte er een filmpje van!