zaterdag 6 juni 2009

Zachariana - Kissamos

Op onze derde dag maken we een verrassende wandeling door het hogere berggebied boven Falassarna. Geen olijfbomen en wijnvelden deze keer, maar een ruig en grillig kalklandschap in volstrekte rust. We lopen ook voor het eerst op het bekende E4 lange afstandspad, dat in Portugal vertrekt en eindigt in Cyprus. We zullen dit pad later op de reis ook nog volgen.

Vanuit Zachariana is het eerst een goed stuk steigen. We passeren de ruïnes van het verlaten gehucht Kavanas, niet meer dan vijf huizen. Eenmaal we de bergkam over zijn, wordt de weg breder en vlakker. Naast twee boeren die in hun groentetuin aan't werk zijn, komen we de ganse dag niemand anders tegen. De weg waarop we wandelen werd ooit aangelegd voor jagers en herders en wordt nu niet meer gebruikt. Het is hier echt zalig rustig wandelen... én genieten.

Zachariana

Bijenkorven langs de weg

Steven op uitkijk

Typisch Grieks kerkje. Zelfs in compleet verlaten gehuchten worden dergelijke kerkjes nog steeds gerestaureerd...

Eindelijk... Kissamos in zicht!

Vlak voor we Kissamos binnenwandelen, passeren we nog langs enkele opgravingen, zoals Greco-Romaanse baden. Wanneer we een busticketje Kissamos-Falassarna willen kopen, krijgen we te horen dat er geen bus rijdt. "This week no bus, maybe next week". Aangezien we niet van plan zijn om een week op de bus te wachten, nemen we de taxi naar Falassarna. We zijn al vroeg in de namiddag terug in het hotel en genieten van een verfrissende duik in het zwembad.

't Zwembad van ons hotel in Falassarna

2 opmerkingen:

luc zei

En was een taxi bestellen een makkie?

Ineke Imbo zei

Ja, er zaten op het terrasje naast het busstation verschillende taxichauffeurs te wachten op klanten...