dinsdag 4 december 2007

And the winner is...

MONTREAL!

Jep, wij gaan tijdens de kerstvakantie naar het Franstalige deel van Canada! We gaan eerst een 5-tal dagen skiën, langlaufen, sneeuwwandelen en relaxen in het skigebied "Mont Tremblant". Daarna gaan we een 4-tal dagen city-trippen in Montréal.

Jullie hadden met grote getale (76%) op New York gestemd, maar daar gaan we nu dus niet naartoe. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk :-)

Québec city was op de tweede plaats beland met 17% van de stemmen, en Toronto was laatst met 0% van de stemmen. Maar ook deze steden blijven nog eventjes op ons verlanglijstje staan...

... want we gaan naar Montreal! En daarop had slechts één iemand gestemd. Ik heb er geen idee van wie dat is... De gelukkige winnaar mag mij een mailtje sturen om zich bekend te maken. En niet valsspelen hé ;-)

Het is nu dus ook tijd voor een nieuwe poll... Steven heeft goede voornemens en gaat in 2008 wat aan zijn conditie werken :-) De vraag is nu: welke sport gaat hij hier beoefenen? Zie poll in rechterbovenhoek van deze blog en breng je stem uit!

[Toegevoegd op 10 december 2007]

De gelukkige winnares heeft zich gemeld... Het is Katrien! Proficiat Katrien, we brengen een kleine, typisch Canadese verrassing voor je mee!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Kan je eerst even uitleggen wat dodgeball en curling is?

veel groetjes!
Els

luc zei

en bedoel je !! IJShockey.
Van een conditietraining gesproken.

Ineke Imbo zei

Aha, toch iemand die niet zomaar lukraak haar stem uitbrengt, maar eerst meer info wilt. Niet slecht gezien :-)

Ik vind CURLING is een heel rare sport. Steven vindt het een fascinerende sport... Er staan twee ploegen van elk 4 spelers op het ijs. Die spelers gooien dan zware, granieten stenen over het ijs. Tot daar nog aan toe. Het raarste is dat ze dan met een bezem (!) over het ijs beginnen te vegen. Dat zou de baan van de granieten steen moeten beinvloeden. Heel raar allemaal... Ik vind eigenlijk dat die mannen hun bezem beter thuis zouden gebruiken, om het huis te kuisen - doch dit helemaal terzijde ;-)
Je kunt informatie over curling vinden op:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Curling_%28sport%29
Zoals je zult zien heeft Canada hier al vaak Olympische medailles gehaald.

DODGEBALL is nog zo'n rare sport. Het wordt gespeeld met twee ploegen van elk 6 spelers. Onder die 6 spelers moeten er minimum 2 vrouwen zijn. Er zijn 4 ballen in het spel, en het is de bedoeling van de tegenspelers te raken met de bal. Als je geraakt wordt, lig je uit het spel. Je moet wel geraakt worden door een 'levende' bal (i.e., een bal die de vloer nog niet heeft geraakt). Als je geraakt wordt door een 'dode' bal, mag je in't spel blijven. Het grappige aan dit spel is dat je niet alleen punten krijgt voor hoe goed je speelt, maar ook voor hoe vriendelijk je speelt (i.e., goed gedrag)...

SOCCER ga ik niet uitleggen, da's voetbal hé mannekes.

En met HOCKEY wordt wel degelijk IJSHOCKEY bedoeld. De Canadezen voelen zich beledigd als je vraagt of hockey wel ijshockey is. Ja dus. Ze spelen hier geen 'gewone' hockey...

Anoniem zei

Ik gokte dus op curling, vind het weliswaar een rare sport, maar ook wel bijzonder met die bezem en zo, iets voor Steven dacht ik toch.
Ik ben benieuwd..... misschien zit ik er weer helemaal naast, want aan Montréal had ik helemaal NIET gedacht!