zaterdag 15 december 2007

Feestjes en sneeuwstorm

[Geschreven op zaterdagnamiddag]

Wij gaan naar twee feestjes vanavond, joepie! Een kerstfeestje met de collega's en een verjaardagsparty met onze vrienden-de-wijnkenners :-) Beide feestjes liggen op wandelafstand van ons huisje, maar we zullen ons goed moeten induffelen want ze voorspellen een zware sneeuwstorm vannacht... Verslag van de feestjes - en van de sneeuwstorm - volgt later. Daag!

[Geschreven op zondagavond]

Ja amai, die sneeuwstorm is me wel iets! Ze was later dan verwacht; ze kwam niet op zaterdagnacht, maar begon pas deze ochtend. Toen we gisterennacht na beide feestjes huiswaarts keerden, was het koud, maar er was geen storm te bekennen. Tot vanochtend dus. Het is hier nu al van 's ochtends vroeg aan 't stormen en aan 't sneeuwen dat 't een lieve lust is. We weten eindelijk wanneer het weerbericht hier "heavy snow" aangeeft. Nu dus :-)

Er zou vandaag zo'n 50 cm sneeuw moeten vallen. We hebben ons vannochtend eens buiten gewaagd, snel-snel over en weer naar de bakker, en dat was genoeg. We kwamen ondergesneeuwd terug thuis... en zijn voor de rest van de dag lekker binnen gebleven. Lekker lui, met wat zalige, melancholische muziek op de achtergrond (dankjewel Bart & Els!).

De feestjes gisteren waren heel leuk. Het eerste was volgens het "potluck" principe. Dat betekent dat van alle genodigden verwacht wordt dat ze iets meebrengen om te eten. Steven en ik hadden twee verschillende quiches gemaakt, en ze werden gesmaakt! De rest van de genodigden hadden ook hun best gedaan; er was echt lekkers in overvloed. 't Was heel leuk om met iedereen wat te kletsen, maar toen ze kerstliedjes begonnen te zingen (rond 22u) waren Steven en ik best blij dat we nog naar een ander feestje moesten ;-)

Dat tweede feestje was ook heel plezant. Er was een véél te grote birthdaycake en speciale wijn. We praatten o.a. met de moeder van de jarige, die zovele jaren terug uit Zuid-Afrika naar Canada was geëmigreerd. En zo hebben alle Canadezen hier wel een verhaal; weinigen zijn hier geboren en getogen - de meesten komen van ergens anders, wat de mensen hier heel interssant maakt. Het is leuk om in zo'n multicultureel land te leven.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De sneeuwstorm was deze morgen zelfs hier(in Belgie op het nieuws!

Anoniem zei

Glijdend op latten in een dik skipak ...zo kan je de sneeuwpracht ervaren.