donderdag 20 december 2007

Brief van de kerstman

Begin december hebben wij hebben het kind in ons nog eens bovengehaald en hebben we een brief geschreven naar de kerstman. Voor zij die het ook willen proberen, zijn adres is:

Santa Claus - North Pole - H0H 0H0 - Canada

Op dat adres komen elk jaar wel een miljoen brieven toe. Het leuke is dat ze ook allemaal (!) beantwoord worden, wat een plaatsje in het Guiness Book of World Records oplevert. Meneer Santa beantwoordt al die brieven natuurlijk niet zelf; een hele resem "postal elves" helpt hem daarbij. Die postelfjes zijn in werkelijkheid zo'n 11.000 (ex-)postbedienden die ervoor zorgen dat elk kind een brief terugkrijgt in de taal waarin de brief geschreven was - inclusief braille!

Ook wij kregen dus een briefje terug van de kerstman, waarin hij ons veel plezier wenst in Ottawa (voor een foto van de brief, klik hier). Nog een geluk dat onze brief door een 'goed' postelfje beantwoord werd, want ik las onlangs dit bericht in De Standaard:

Canada maakt jacht op vunzige kerstman

De Canadese post is in samenwerking met de politie op zoek naar een kerstman die met vunzige teksten kinderen en ouders schoffeert in brieven. Volgens Canadese media hebben ouders in Ottawa geklaagd over de speciale kerstmanservice die Canada Post al sinds 1981 aanbiedt.

Kinderen kunnen de kerstman schrijven door brieven te sturen naar het adres Kerstman, postcode hohoho, Noordpool, Canada. Canada Post stuur jaarlijks circa een miljoen antwoorden namens de kerstman terug. Dat zijn standaardbriefjes, maar een leger van 11.000 (ex-)postmedewerkers en vrijwilligers voorzien zoveel mogelijk antwoorden van een persoonlijke 'touch'.

In Ottawa zijn nu antwoorden opgedoken die bij ouders en kinderen in slechte aarde vielen. Ze kregen teksten als „Je brief was veel te lang, domme eikel”, „Je moeder pijpt” en „Je vader is een homo”.

Geen opmerkingen: