dinsdag 25 december 2007

Langlauf (1)

Zaterdagochtend 22 december betekende voor ons: vroeg opstaan! Niet dat we dat erg vonden, want we vertrokken op vakantie :-) We namen eerst de bus vanuit Ottawa naar Montreal (2u) en dan de bus vanuit Montreal naar Mont Tremblant (nog eens 2u).We werden hartelijk verwelkomd in de jeugdherberg 'Mont Tremblant', onze verblijfplaats voor de komende 5 nachten. We maakten er ook kennis met onze kamergenoten, broer en zus uit New York, echt hele leuke mensen.

Zondag zijn we dan meteen in actie geschoten en zijn we gaan langlaufen. Voor mij was het de eerste keer, maar met zo'n ervaren langlaufer als Steven als 'teacher' was ik er gelukkig snel mee weg. We maakten in de voormiddag een tocht door de bossen en langs het meer.

's Namiddags hebben we een langlauftocht gemaakt naar het skigebied Mont Tremblant (op ongeveer 4 km van "village de Mont Tremblant", waar de jeugdherberg ligt). Het was een mooie tocht, alleen jammer van het weer: een ganse dag regen! Echt sneu voor onze eerste vakantiedag; zeker als je weet dat het hier al wéken niet meer geregend heeft...

Maar een warme douche doet wél extra deugd na zo'n natte dag... om nog maar te zwijgen over de lekker pintjes voor het houtvuur in de gezellige bar van de jeugdherberg :-) Mmmm...

PS. We zagen op onze eerste twee dagen Mont Tremblant ook herten in't wild! Ze kwamen zelfs redelijk dicht, echt ongelofelijk. Ik vind ze vooral leuk als ze - met hun witte staartje in de lucht - rondhuppelen. Alleen jammer dat ik dan altijd luidkeels naar Steven roep: "Kijk, een bambi!". En dan zijn ze weg, natuurlijk.

Geen opmerkingen: