maandag 28 januari 2008

Chocolate workshop

Vorige week samen met Nicole naar een chocolade-workshop geweest. Echt iets voor ons, chocoladefreaks als we zijn :-) Het zag er veelbelovend uit in de brochure: een gratis chocolade-workshop waarin we zouden bijleren over de verschillende soorten chocolade (goede vs. slechte), over de gezondheidsvoordelen van chocolade, etc. Er werd ons ook beloofd dat we zouden mogen proeven... Maar niets is wat het lijkt en de chocolade-workshop bleek - uiteraard - een heel commercieel gedoe te zijn. Maar dat heeft gelukkig de pret niet bedorven.

We kregen eerst een 'wetenschappelijk' filmpje te zien over chocolade, en dan vooral over het feit dat chocolade erg rijk is aan antioxidanten. (Antioxidanten zouden heel gezond zijn, omdat ze de vrije radicalen in je lichaam neutraliseren). Nu blijkt dat de hoeveelheid antioxidanten het allergrootst is in... zwarte chocolade! Het voedingsmiddel met de tweedegrootste hoeveelheid aan antioxidanten zou de açai bes zijn. En nu is er toch wel een bedrijfje ("Xocai") op het idee gekomen om chocolade te maken waarin die açai bes verwerkt zit. Die chocolade zou dus gigantische hoeveelheiden antioxidanten bevatten en supergezond zijn. Ze lieten ons proeven en beweerden dat één zo'n stukje chocolade tien keer zo gezond was als een flinke portie spinazie... Naast chocoladestukjes verkocht dat bedrijfje ook chocoladepoeder, chocoladekoekjes, etc...

Nicole en ik waren natuurlijk zeer geïnteresseerd... tot we de prijs hoorden. Toen ons verteld werd dat een pak met 90 kleine chocoladestukjes (waarvan je er dus 3 per dag moet eten) een dikke 160 dollar kost, kregen we zowaar de slappe lach :-) Daar gaan we ons geld dus níet aan besteden! Met 160 dollar kunnen we véél 'gewone' chocolade kopen, en die smaakt minstens even goed. En gezond moet dat niet echt zijn... 't Leukste aan chocolade is dat 't gewoon lékker is. Lekker? Héérlijk! En dat je er goed van voelt, natuurlijk. Antioxidanten of niet ;-)

PS: Met 'gewone' chocolade bedoel ik wel degelijk de béste chocolade ter wereld...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

chocolade, chocolade, chocolade... Zo kennen we je !
Vanaf 28 maart kan je de beste met hopen kopen ! Nog iets om naar uit te zien dus ;-)
daaaaaaag
Griet

luc zei

Laat ons toch even chauvinistisch zijn. Er gaat toch niets boven een stuk Cote d'Or of Callebaut.
Om nog maar te zwijgen over onze pralines.

jeannine zei

lekker en gezond, zo hoort het maar niet overdrijven!