woensdag 2 januari 2008

Montréal - dag 1

Na vijf dagen natuur en sport is het tijd voor... vijf dagen citytrippen! In Montreal verbleven we in de B&B "Couette en Café Cherrier", een uiterst stijlvol ingericht huis in de Quartier Latin. Voor de nieuwsgierigen: wij sliepen in de "chambre crème"...

Op onze eerste dag bezochten we het Musée des Beaux Arts. Naast grote zalen vol kunst van vroeger tot nu, zien we ook een zaal vól met versierde kerstbomen... Wat is kunst, vraag je je dan toch af... Om wat af te koelen, wandelen we door de gezellig drukke winkelstraat St-Cathérine, waarna we weer op temperatuur komen in de immens grote ondergrondse stad.


"In de ondergrondse stad bevinden zich zo’n 1600 winkels, banken, faculteiten, hotels, restaurants, bioscopen, musea en kantoren. Bovendien bevat het complex zeven metrostations, twee treinstations, een busterminal en een hockey-arena. Er zijn meer dan 120 in- en uitgangen, en de ondergrondse stad wordt dagelijks gebruikt door zo’n 500.000 mensen, vooral om het verkeer en de strenge winters te ontwijken. Vanwege deze ondergrondse stad noemt men Montréal soms “twee steden in één”." (bron: Wikipedia)

We sluiten de dag af met een bezoek aan het zeer interessante Centre Canadien d'Architecture en een Aziatisch feestmaal in Restaurant U & Me.

1 opmerking:

luc zei

Montreal wordt dus een must op onze trip.
Je enthousiasme is aanstekelijk.
En aan lekker eten blijkbaar ook geen gebrek.
Die B&B zou dat ook voor ons niet eens een ... experiment zijn?
Voor Montreal kunnen we dus gerust twee à drie dagen inlassen?