woensdag 2 januari 2008

Montréal - dag 2

We beginnen onze tweede dag Montréal in het Centre des Sciences. Het is een enorm groot centrum waar erg veel te zien en te doen valt... Als kleine kinderen doen we enthousiast mee aan alle experimenten en als geïnteresseerde volwassenen lezen we aandachtig alle panelen. 's Middags genieten we van een rijkelijke lunch in de microbrasserie Les 3 Brasseurs.

Daarna bezoeken het museum met de beknopte titel "Pointe à Callière - Musée d'archeologie et d'histoire de Montréal" ;-) Dit museum heeft - letterlijk - haar grondvesten op de eerste nederzettingen in Montreal. Na een kort galerijbezoek - met de bevreemdende kunstwerken van Marc Quinn - sluiten we de dag af met een prachtige avondwandeling door Vieux Montréal en een etentje in Le Commensal.
[Voor foto's van de avondwandeling: zie Faits d'Hiver op de blog van Steven]

O ja, we zijn vandaag ook allebei verliefd geworden op een Inuit kunstwerk dat we zagen in een galerij. Om een lang verhaal kort te maken: de galerijhouder deed ons een offer you can't refuse, wij besloten stom genoeg dat we denktijd nodig hadden, en toen we (op 31 december) besloten van het kunstwerk te kopen... bleek de galerij gesloten :-(
We hebben er allebei erg veel spijt van, maar 't is een les voor de toekomst: we moeten sneller beslissen en nog meer ons hart volgen!

Geen opmerkingen: