woensdag 2 januari 2008

Montréal - dag 5

Onze laatste dag in Montreal is tevens de laatste dag van het jaar 2007! 's Ochtends maken we een korte wandeling door China Town, de Aziatische wijk die je makkelijk herkent aan de Chinese poorten die het stadsdeel omringen. 's Middags eten we Mexicaans in "Tres Amigos".

En dan is het tijd om huiswaarts te keren... want we hebben besloten om oudejaar @ home te vieren... in Ottawa dus! Als we om 19u in Ottawa arriveren zien we dat er downtown een gigantisch vuurwerk wordt afgestoken... Huh?? Vieren ze nieuwjaar in Canada om 19u 's avonds? We begrijpen er niets van, maar algauw brengt een poster meer duidelijkheid: in 2007 werd 150 jaar Ottawa gevierd en dat feestjaar werd afgesloten met een vuurwerk. En dat vuurwerk begon om 18u57 (cf. stichting van Ottawa in 1857).

Gelukkig was er ook nog een vuurwerk om middernacht :-) En dat vuurwerk zijn we dus wél van dichtbij gaan bekijken. Dat vuurwerk werd afgestoken ter gelegenheid van de 400e verjaardag van Québec. Inventief als de Canadezen zijn besloten ze dat het vuurwerk exact 400 seconden moest duren...

O ja, voor de geïnteresseerden: er is - ter gelegenheid van die 400e verjaardag - in Québec vanalles te doen in 2008! Come and see!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hi sorry i can`t send the e-mail
it did`t work!!!!

gruss lorenz

Christine/Sofie zei

Hoi Ineke, zou graag een linkje naar jullie blogs plaatsen maar weet niet hoe ik het moet doen. Help ¡
Groeties, Christine ¡