vrijdag 11 juli 2008

Ottawa Blues Fest

Zoals ik al eerder schreef, is er in Ottawa altijd wel iets te doen - zeker in de zomer. De voorbije dagen vond hier het Ottawa Blues Fest plaats. In tegenstelling wat de naam doet vermoeden, is de muziekprogrammatie véél meer dan enkel Blues; je vindt er ook jazz, folk, en vooral rock. Het Blues Fest duurt elf dagen, waarvan wij er drie geweest zijn.

Op 3 juli zagen we onder andere Matt Mays, TV on the Radio, en Cassandra Wilson. Maar het was vooral Keb'Mo' die ons hartje stal! Leuke muziek, en o wat een knappe verschijning :-). We sloten de avond af met een denderend optreden van The Tragically Hip.

Keb'Mo'

Op 4 juli genoten we van de typische Canadese "cowboymuziek" van Corb Lund en het betoverend mooie optreden van Feist.

Corb Lund

Op 9 juli luisterden we eerst naar Jim Bryson, die vooral grappig was om zijn vele vertellementen tussen de muziek door. Toppunt van de avond was het supersterke optreden van Kathleen Edwards. Wat een stem! Daarna was het kiezen tussen Brian Wilson (ex Beach Boy) en Calexico, en we kozen voor de laatste. Opnieuw een geslaagde festivaldag!

PS: voor diegenen die meer foto's van Katleen Edwards willen, wendt u tot de fotograaf van dienst, SVN, hij heeft er nog een stuk of honderd... ;-)

Geen opmerkingen: