dinsdag 8 juli 2008

RCMP Musical Ride

De Royal Canadian Mounted Police (RCMP), het grootste politiekorps van Canada, is wereldbekend. Iedereen heeft wel al eens een foto gezien van die rode mannetjes te paard. Wij zijn op de vooravond van Canada Day gaan kijken naar de 'generale repetitie' van de RCMP Musical Ride.

We werden eerst getrakteerd op een show met politiehonden. Sterke en slimme beesten die de politie bijstaan bij moeilijke opdrachten. Daarna genoten we van -live- Schotse muziek en Schotse dans.

En dààrna was het tijd voor het moment suprême van de avond: de musical ride! We wisten van het gebeuren dankzij Nicole, die zelf een paard heeft en op z'n zachtst gezegd nogal zot is van paarden.

Bij valavond 'dansten' de zwarte paarden met hun rode ruiters op de muziek. De performance was echt perfect, geen enkel paard miste een stapje, geen enkele ruiter verloor de controle over zijn paard. Indrukwekkend.

Zoals 'echte' Canadezen hadden wij ook allemaal ons klapstoeltje meegebracht; want hey, in het gras zitten, dat doe je niet bij een musical ride :-)

Om af te sluiten nog een filmpje:

1 opmerking:

luc zei

Had dit ook wel graag eens gezien.
Heb niettemin van deze "mounties" toch een paar postkaarten verstuurd.Want als je aan Canada denkt dan zitten ze zeker in je fotografische hersencellen.