dinsdag 24 april 2007

Kakadu National Park (2)

Hmmm... bij nader inzien heb ik nog heel wat te vertellen over onze driedaagse in Kakadu National Park. We beklommen er een top in de "grijze zone", d.w.z. dat het heilige grond is voor de Aborigines maar dat ze ons niet expliciet verbieden van erop te gaan. Het was echt op handen en voeten klauteren om boven te geraken maar het uitzicht was meer dan de moeite! (wat meer armspieren en wat minder hoogtevrees waren welkom geweest ;-)






Er waren op die rots ook prachtige Aborigine rotsschilderingen... en veeeel minder gekend en dus veel minder toeristisch (er was niemand buiten ons). Hieronder zie je een foto van die schilderingen: twee wallabies overschilderd door een jager die van de jacht terugkomt bij zijn overspelige vrouw... (sorry maar de foto staat op z'n kop :-)



Om af te sluiten een foto van de spin die maar een "beetje gevaarlijk is" (the golden orb). Wat super is aan de foto is dat je in haar web ook haar baby'tje ziet... Er zaten eigenlijk een stuk of 10 baby's in haar web maar die staan niet op de foto.





2 opmerkingen:

luc zei

Vandaag nog maar één week geleden vertrokken en jullie rugzak zit nu al vol met unieke ervaringen.De crocs en spinnen zijn toch wat huiverachtig.Spartelt zo'n baby-saltie niet tegen?
De beklimming ziet er toch wat"benauwelijk" uit?
Wat ander "beesten" nieuws: vandaag voor het eerst een film van de Borneose neushoorn!
Luc

Ineke Imbo zei

De baby croc was gelukkig heel braaf... Ik heb hem ook vastgehouden, maar die wurgslang heeft alleen Steven vastgehouden!