donderdag 26 april 2007

Sydney

Onze eerste dag in Sydney veel een klein beetje tegen: het regende! Bovendien was het hier veel frisser dan in het Tropische Darwin. Maar de regen kon ons niet deren en we maakten een wandeling in de Botanical Gardens, die hier wel veel groter en veel mooier zijn dan Darwin. We zagen erg veel prachtige bloemen en planten (o.a. de wollemi, een boom uit de tijd van de dinosaurussen). En natuurlijk ook veel leuke vogels (ibissen, kakadu's, etc).





Die grote zwarte dingen die je hier in de bomen ziet hangen zijn ... supergrote vleermuizen! (flying foxes). We waren rond 't schemeruur nog in de tuinen, en dan begonnen ze rond te vliegen... Wauw!




Gisteren bezochten we ook nog het Hyde Park Barracks Museum, over de geschiedenis van Australie. De Britten wisten geen blijf met hun gevangenen en dumpten die allemaal hier. De meeste Australiers hebben dus een boef als voorvader ;-)

Vandaag hadden we gelukkig veeeel beter weer: een stralende zon, maar nog altijd stukken koeler dan in Darwin natuurlijk. Vanochtend bezochten we het Sydney Opera House. Een heel mooi architecturaal kunstwerk - vooral de buitenkant. Ook een controversieel gebouw: het koste veel meer dan voorzien, de bouw duurde jaren langer dan gepland, en de architect verliet het project voortijdig... hij heeft 'zijn' gebouw zelf nog nooit gezien!


We genoten ook van de rust in de Chinese Garden of Friendship.



Daarna namen we de ferry naar Manly, vanwaaruit we een prachtige wandeling maakten, met mooie vergezichten. We waren net voor het donker thuis, wat het extra spannend maakte...

Boven zie je ons op de ferry. O ja: gisteren aten we Chinees in ChinaTown, vanavond aten we Thais. Eens iets anders dan in Darwin, waar we praktisch elke dag frieten aten :-)

2 opmerkingen:

luc zei

Mooie foto van jullie beiden met op de achtergrond het operagebouw en de brug(over ?) .Eigenaardig, vleermuizen die zo maar in "open lucht" hangen ipv grotten ed.
Chinees, Thaïs, is er ook Belgian beer in Sydney?
Luc

Herdtje zei

Bezorgd bericht. Ik vind dat jullie gevaarlijk dicht bij de crocs komen. Remember de Olmense zoo? Daar denken de bezoekers ook dat ze zulke vleesetende reptielen ongestraft mogen strelen ;-) Trouwens zo'n krokodil past niet in jullie lieflijke nestkastje ;-) Moest me even van het hart. Voor de rest: schitterende verslagjes. Mooie foto's. Waan me op die manier zelf in Australië. En dat gratis en voor niks. Bedankt zenne!
Dikke kus,
Herdtje (op het werk noemen ze me trouwens reebokkie) Jawel, ook daar is het een echte beestenboel....