dinsdag 24 april 2007

Litchfield National Park

Tijdens ons verblijf in Darwin zijn we op tour geweest in Litchfield National Park. De tour begon opnieuw met een jumping crocodile cruise: crocs die uit het water springen om stukken vlees te grijpen. Opnieuw heel indrukwekkend.



Vanuit de auto zagen we ook de dodelijk giftige zwarte slang... gelukkig gleed ze snel het gras in. Op de boot onstond er plots grote paniek toen er zowaar een slang aan boord bleek te zijn! Iedereen sprong tierend in't rond... tot bleek dat het een brave, niet-giftige slang was... fjiew...


Hieronder nog een foto van Steven met een wurgslang...





Opnieuw zaaaaalig gezwommen in de meertjes... 't Is hier zoals in de boekskes maar dan 1000 keer mooier!





Er waren in Litchfield National Park ook gigantisch grote termietenheuvels... Echt indrukwekkend, vooral als je ziet hoe klein die termieten zelf zijn (kleiner dan een mier!). Sommige termieten mochten we ook opeten, maar dat hebben we toch maar niet geprobeerd. 't Schijnt dat ze naar peper smaken...

2 opmerkingen:

luc zei

Wat gebeurde er dan met de slang aan boord? Was hij maar een klein beetje giftig(volgens Australische normen), of echt ongevaarlijk.
Termieten op het menu.Geroosterd, gebakken, gefrituurd , hoe ?
Met een dip-sausje?
Luc

Ineke Imbo zei

Wat die slang betreft: ze zeiden dat hij totaal ongevaarlijk was... maar wat dat in Australische normen betekent weet ik niet ;-)
Wat die termieten betreft: je haalde ze gewoon uit hun termietenheuvel (door er met je autosleutel in te kotteren) en dan stak je ze rauw en levend in je mond... Smakelijk!