donderdag 21 augustus 2008

Icefields Parkway

Wanneer we 's ochtends opstaan, zien we door de dikke mist dat er op alle bergtoppen een laagje sneeuw is bijgekomen. Bij een warme kop thee aan het houtvuur bespreken we onze dagplanning. In plaats van de beklimming van de Wilcox Pass besluiten we een toeristische rondrit op de Icefields Parkway te maken. Een fotoreportage.

Besneeuwde bergtoppen in de mist

Mistaya Canyon

Peyto Lake

Bow Lake met op de achtergrond de Crowfoot gletsjer

En na zoveel dagen zonder douche, besluiten we dat het ook eens tijd wordt om ons te wassen. En omdat gewone douches ook maar 'gewoon' zijn, maken we er meteen goed werk van en gaan we naar de Banff Upper Hot Springs. Weken in een zwembad gevuld met heet water (40°C) dat ontspringt ergens in de omringende bergtoppen waarop we uitkijken: zaaalig! (en ja hoor, we hebben ons daar wel degelijk eerst gedoucht voor we het warmwaterbad indoken).

Banff Upper Hot Springs

Na een lekkere maaltijd in de Earls kruipen we in ons tentje dat nu op de Lake Louise Campground staat; een kampplaats die volledig omzoomd is met een elektrische omheining... kwestie van de grizzly beren buiten te houden... Slaapwel!

Geen opmerkingen: