zaterdag 30 augustus 2008

Vancouver Island

Ook Vancouver Island bezoeken we met Moose Travelnetwork. Ons busje zit goed vol - naast de Thaise zussen en de Japanse studente ook nog Australiërs, Ieren, Britten, en Zwitsers. Opnieuw heel leuk gezelschap!

We rijden welgezind naar Horseshoe Bay, waar we de BC Ferry nemen naar naar Nanaimo op Vancouver Island. De ferry vaart langs de idyllische Georgia Strait, en onderweg worden we getrakteerd op een presentatie over de fauna en flora in dit gebied.

De ferry naar Nanaimo

We lunchen in het Little Qualicum Falls Provincial Park. Steven en ik smullen er van een vettige Nanaimo Bar, dé plaatselijke specialiteit. En om jullie te doen watertanden, een Nanaimo Bar is een "delicious, creamy pastry filling generously layered on top of a traditional chocolate and coconut base and covered with velvety smooth chocolaty topping"... Mmmh!

Qualicum Falls

Wat verder stoppen we aan Sproat Lake Provincial Park, waar we de oude inkervingen in de rotsen (Petroglyphen) bewonderen. Deze inkervingen werden lang, lang geleden gemaakt door de First Nations.

Onderweg naar Tofino zien we een een mama beer met twee kleintjes de weg oversteken! Deze zwarte beren waren wél geschrokken van al het verkeer op de baan, en verdwenen dan ook snel het bos in. Maar onze berenteller staat nu wel al op zes :-).

In Tofino, een bekend surfersparadijs, verblijven we in de Whalers on the Point Guesthouse, een supergezellige jeugdherberg met een eetzaal die uitkijkt op de oceaan... Het avondmaal, dat we samen met de ganse groep bereiden, smaakt er dubbel zo lekker.

Voor de volgende dag staat een "whale watching tour" (met Remote Passages) op het programma. Voor we aan de tour beginnen, zorgen we ervoor dat we koude- en windbestendig gekleed zijn (rood pak inclusief zwemvest, knalgele 'windstopper', en zwarte muts).

Ready for whale watching...

We stappen in een Zodiac boot en varen de haven uit. We zijn nog maar net vertrokken, of we zien al een grote zeearend (bald eagle) in de bomen zitten. Even later zien we ook een zwarte beer stenen omrollen - op zoek naar ontbijt.

Zeearend en zwarte beer

Heel tof allemaal, maar we zijn wél gekomen om walvissen te zien :-). Gelukkig blijven we ook hier niet op onze honger zitten. De verschillende organisaties geven via een radioverbinding aan elkaar door waar de beestjes zich bevinden. En dus zien we al gauw een koppel "killer whales" of orka's! Ze zwemmen rustig naast elkaar, en spuiten af en toe water omhoog, net zoals in de filmkes. Super!!!

In de zodiac

Koppeltje orka's

Normaalgezien zien ze op de whale watching tours enkel grijze walvissen. Orka's worden slechts zelden gespot. We hebben dus geluk. De grijze walvissen tonen zich vandaag echter niet...

Rond de middag meren we aan in Maquinna Provincial Park, waar we een korte 'boardwalk' wandeling maken naar de Hot Springs Cove. Aan deze natuurlijke warmwaterbron onstpringt érg warm water (50°C!) dat dan via enkele watervalletjes terechtkomt in een reeks rotspoelen. In deze poelen kon je dan baden, tenminste als je bestand was tegen de hoge temperatuur van het water! Ik kon er enkel tot aan m'n enkels in, zo warm was het!

Captain Steven op de boardwalk naar de Hot Springs Cove

Gelukkig bevond zich aan het eind van deze reeks rotsige baden... de koude oceaan. En daar vond ik een perfect plekje, met aan de ene kant een constante toevloed van heet water, en aan de andere kant af en toe een golf met ijskoud oceaanwater. Een beetje het paradijs op aarde, en zeker één van mijn top-10 favoriete belevenissen in Canada!!!

De "hete" watervallen... let op de stoom!

De Hot Springs Cove, met op de achtergrond de oceaan. We tooiden ons met zeewier :-)

Genieten!

Na het deugddoende bad, keren we door het bos terug naar onze boot. We varen terug naar het haventje van Tofino, en zien onderweg nog eens het koppeltje orka's.

Op de boardwalk

Tofino

Wauw, dat was echt een ervaring om nooit te vergeten. 's Avonds koken we weer samen met de ganse groep, en overnachten nogmaals in dezelfde jeugdherberg. De volgende ochtend vertrekken we naar Victoria, maar onderweg maken we een aantal interessante stops.

Cathedral Grove - een bos vol cedars van honderden jaren oud


Long Beach - het surfersparadijs van Tofino

Chenaimus - bekend om haar ijsjes én haar muurschilderingen

1 opmerking:

Carla. zei

I can get Google Chrome to translate, and get the idea. I went whale watching and saw the grey whales, but no orcas or humpback. I also saw seals and sea lions. Maybe I will see orcas on the ferry to Vancouver tomorrow. I missed out on the ice cream. :( I think you and Steven made a good choice to tour Vancouver Island--it is beautiful. I will miss it. We are going to see the rockies soon.