donderdag 28 augustus 2008

Van Banff naar Revelstoke

Voor ons transport van Banff (waar onze hiking trip eindigt) naar Vancouver (waar onze citytrip begint) kozen we voor de Moose bus. In tegenstelling tot de Greyhound bus, stopt de Moose bus onderweg langs enkele bezienswaardigheden. We zullen over het totale traject drie dagen doen, en slapen onderweg in jeugdherbergen.

Wanneer we in Banff opgehaald worden, ontdekken we tot onze grote verbazing dat er nog een Belgisch koppel (Benoit en Marleen) met deze Moose bus meereist! Ongelofelijk, zeker als je weet dat we gedurende ons bijna-jaar hier nog maar héél weinig Belgen zijn tegengekomen... De rest van de groep bestaat uit een Turkse student, twee Taiwanese zussen, een Japanse studente, en twee Britse vriendinnen. Heel leuk gezelschap.

Onze eerste stopplek is de Johnston Canyon. We arriveren er nèt voordat de bussen er hun lading toeristen afdroppen.

Johnston Canyon

Daarna rijden we door naar de Takakkaw Falls. Voor ons niet veel nieuws: we zagen deze watervallen reeds tijdens onze trektocht samen met Riet en Pascal. Maar deze tweede-hoogste watervallen van Canada blijven indrukwekkend hoor...

Takakkaw Falls

We picknicken op een heerlijk plekje nabij een bruisende bergrivier, waarna we doorrijden naar het Northern Light Wolf Centre. Daar krijgen we een interessante uitleg over het leven van de wolven in de Rockies. Als afsluiter mogen we wolvengehuil imiteren, in de hoop dat de wolven ons zullen beantwoorden. En dat doen ze wonderwel ook! Heel speciaal (en het moet gezegd zijn: de wolven konden véél beter huilen dan ons :-)

Wolf in het Wolf Centre

Daarna volgt de Giant Cedar Boardwalk, een wandeling in een bos vol reusachtig grote bomen; sommige zijn meer dan 500 jaar oud!

Steven tussen twee Giant Cedars

In de late namiddag krijgen we nog de mogelijkheid om een kajaktocht te maken op een groot bergmeer, iets waar we natuurlijk geen nee tegen zeggen! Onder de broeiend hete zon krijgen we eerst enkele instructies, waarna we te water worden gelaten. Het is echt een plezier om te peddelen in de handgemaakte houten kajaks, die bovendien elk een Noorse naam dragen (zie Natural Escapes Kayaking).

We kajakken tot aan de overkant van het meer, steken een rivier over, en 'parkeren' onze kajaks. We stappen uit aan een donker bos - de schaduw doet deugd! Hoog in de bomen zien en horen we een hongerig jong van een visarend (osprey) om eten roepen. We maken er ook een korte wandeling tot aan een waterval (jaaaa, ik weet het, wééral een waterval. Canada zit er werkelijk vol van :-), waarna we terug naar ons startpunt peddelen.


's Avonds eten we in de "Village Idiot" in Revelstoke, waarna we nog even slenteren langs het Railway Festival. Het gaat er gezellig aan toe, alleen jammer dat het podium opgesteld staat vlak aan de overweg. Om de vijf voeten worden de performers dus overstemd door een voorbijrazende trein. Maar dat hoort erbij, 't is ook niet voor niets een railway festival hé... ;-)

Geen opmerkingen: