zondag 3 augustus 2008

Lake Louise

Een prachtige dag achter de rug. Vandaag wandelden we in de streek rond het welbekende Lake Louise (1550m). Een prachtig appelblauwzeegroen meer in de Rockies... maar ook enorm toeristisch. Je vindt er onder andere het sjieke Fairmont hotel "Chateau Lake Louise" dat er uitziet als een Disney kasteel...

Lake Louise

We starten onze dagtocht langs het meer, maar klimmen al gauw steil omhoog naar het spiegelmeer (Mirror Lake - 2025m). Hoe verder we ons verwijderen van het meer, hoe minder toeristen ;-)

We passeren het leuke theehuisje bij Lake Agnes (2135m) en beklimmen de Little Beehive (2225m) van waaruit we een prachtig zicht hebben op Lake Louise en omgeving. We pauzeren er even en genieten van een snack... al is het wel opletten geblazen voor de vele chipmunks die stoer in onze rugzakken komen neuzen!

Guitige chipmunk

Panoramisch zicht op (vlnr) Lake Louise, Mirror Lake, en Lake Agnes
(klik op de foto om te vergroten)

Na de afdaling van de Little Beehive beklimmen we de Big Beehive (2255m), waar we lunchen. Daarna volgt een tocht naar de Plain of the Six Glaciers. En dan... besluiten we dat we genoeg gewandeld hebben en onszelf mogen verwennen :-). We genieten van heerlijke chocoladetaart en scones in het theehuisje nabij de Six Glaciers. Deze gezellige blokhut met een uitzicht om u tegen te zeggen werd gebouwd door de Zwitsers, en alle versnaperingen worden er tot op vandaag bereid zonder elektriciteit!

Plain of the Six Glaciers

Alpenbloem met op de achtergrond één van de zes gletsjers

Zicht op Lake Louise vanop the Plain of the Six Glaciers

Groepsfoto

Teahouse

Zicht op het bekende hotel
(en net op tijd terug in onze jeugdherberg voor het onweer losbarst :-)


's Avonds genieten we van een heerlijke maaltijd (MMMmmm bizon burger) in de jeugdherberg van Lake Louise. Het is voorlopig ook onze laatste douche en onze laatste nacht in een echt bed, want hierna staan enkele meerdaagse trektochten op het programma!

PS: Het is rond Lake Louise dat een Belgische vrouw enkele weken geleden aangevallen werd door een beer. We zien inderdaad dat enkele paden afgesloten zijn voor auto's en wandelaars wegens berengevaar. Wij komen echter geen enkele beer tegen...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Héél mooie foto's, ook van Rockwall!! Verlang om er nog te zien!

Nog veel plezier daar!

Martijn.

Anoniem zei

Héél mooie foto's, ook van Rockwall!! Verlang om er nog te zien!

Nog veel plezier daar!

Martijn.

luc zei

MOOI, BOEIEND EN PRACHTIG.
WAT EEN ONVERGETELIJKE TREKTOCHT.

Anoniem zei

amai, om jaloers te zijn. Ziet er allemaal fantastisch uit ! En, gelukkig hebben jullie geen beren gezien !
Merci voor jullie kaartje. Is vandaag toegekomen. Veel plezier nog en geniet er van !
Groetjes aan alle 4

Lieven & Griet