zaterdag 30 augustus 2008

Victoria

[Alhoewel Victoria ook op Vancouver Island ligt, bespreek ik ons bezoek aan deze stad apart.]

Eenmaal in Victoria aangekomen, installeren we ons in de HI hostel, en trekken we met de groep 't stad in. We slenteren door Chinatown en Market Square, een harmonieus geheel van bakstenen gebouwen aan een vierkant plein met talloze doorgangen en voetgangersbruggetjes. 's Avonds eten we met de ganse groep in een Irish Pub in de buurt van Bastion Square. Het bier smaakt en de sfeer is voortreffelijk.

Chinatown

Het parlement in Victoria 's avonds...

... en overdag

De volgende dag hebben we "vrij" in Victoria. Esteban en ik genieten van een overdadig ontbijt in John's Place, waarna ik - een beetje onverwacht - nieuwe herfstbotjes koop. Daarna volgen we een geanimeerde rondleiding in het parlement. We sluiten ons bezoek in Victoria af met een bezoek aan het Royal British Columbia Museum, dat erg de moeite is. Vooral de tentoonstelling over de First Nations en de Indianenculturen spreekt ons aan.

Op terugweg naar de jeugdherberg piepen we eens binnen in het poepsjieke Empress Hotel, dat bij toeristen bekend staat om haar "afternoon tea". Jammer genoeg nét iets te duur voor onze beurs... (prijzen vanaf $50!). We genieten wél van een heerlijke Noodle Box in Chinatown. En dan is het tijd om met de BC ferry naar Vancouver terug te keren.

Empress Hotel

Ik in Fan Tan Alley, nu het smalste straatje in Canada, vroeger één van de gevaarlijkste straatjes (verkoop van opium etc.)

Voor de terugvaart vertrekken we uit Victoria en meren we aan in Tsawwassen, nabij Vancouver. In tegenstelling tot de route die we namen nààr Vancouver Island (via de Georgia Street), varen we nu tussen de Gulf Islands. Eénmaal in Vancouver aangekomen nemen we afscheid van de groep, en installeren we ons in de HI hostel Central, waar we drie nachtjes zullen blijven. En dat zal véél te kort blijken...

Geen opmerkingen: