zaterdag 30 augustus 2008

Vancouver - dag 1

Op onze eerste dag in Vancouver, meermaals verkozen als "beste stad om in te leven", besluiten we een fiets te huren. Gewapend met fietsplan, helm, en fietsslot, rijden we naar het bekende Museum of Anthropology. Onderweg genieten we van de prachtige uitzichten; aan de ene kant de bergen en aan de andere kant de oceaan.

Het museum zelf is een schitterend voorbeeld van moderne architectuur, geïnspireerd door de oorspronkelijke woningen van de First Nations, waarbij licht en ruimte voldoende aandacht krijgen. Het museum biedt een kwalitatief hoogstaand overzicht van de verschillende culturen aan de hand van sculpturen, totempalen, gebruiksvoorwerpen, ...

Kano's en totempalen

Grote serveerpotten die gebruikt werden bij potlaches (ceremonies waarbij tradities werden doorgegeven)


"Legende van de raaf en de eerste mensen", een kunstwerk van de indiaanse kunstenaar Bill Reid

Na deze portie cultuur is het tijd voor wat natuur; we bezoeken de VanDusen Botanical Gardens. Honderden hectaren tuinen met geurige bloemen, blinkende vijvers, en zorgvuldig onderhouden gazons. Na dit bezoek hebben we grote honger, en genieten we van een zalige lunch in de Capers.

VanDusen Gardens

Zicht op Vancouver

We sluiten de dag af met een fietstocht in Stanley Park, de groene long van Vancouver. We fietsen echter eerst rónd het park heen, en dus langs de oceaan. Het is een fantastische fietsroute en Steven stopt elke honderd meter om een foto te nemen :-). Zo vind je in het park bijvoorbeeld ook een mooie verzameling totempalen, dé uitgelezen plek voor een vakantiefoto.

De fotograaf van dienst (nu eens zónder fototoestel ;-)

Wij aan de totempalen

Zicht op Vancouver vanop de English Bay Boulevard, die rondom Stanley Park loopt (klik om te vergroten)

We fietsen natuurlijk ook ín Stanley Park zelf. Dit park is eigenlijk meer een bos; je vindt er gigantische douglassparren te midden van een weelderige vegetatie, die te danken is aan het vochtige klimaat van de streek. We pauzeren er even, en eten onze heerlijke taartjes op aan Beaver Lake. Tot onze verbazing zien we daar plots een dikke bever op de beverburcht. Een mooie afsluiter van deze dag!

Beaver Lake (klik om te vergroten)


Geen opmerkingen: