zaterdag 30 augustus 2008

Van Revelstoke naar Kelowna

Na een rustige nacht in de Samesun hostel van Revelstoke, beginnen we aan onze tweede dag met de Moose bus. Onze eerste stopplek is de D.Dutchman Diary in Sicamous, een boerderij met allemaal gekke beesten én een zuivelfabriekje. Ik eet er het aller-aller-lekkerste ijsje dat ik ooit in m'n leven gegeten heb. En dat wil wat zeggen, want ik heb er al véél geprobeerd :-). Ondertussen lopen we wat rond op de boerderij, en zien we dat Holland hier bekend staat voor haar koeien, en België voor... haar paarden!

Sublieme ijsjes bij de D.Dutchman Diary!

De volgende stop is de vlooienmarkt in Enderby, waar professionals je met de grootste prullaria om de oren slaan. Daarna rijden we de Okanagan Valley binnen, één van de droogste en warmste gebieden van Canada. Deze toeristische streek staat vooral bekend om haar boom- en wijngaarden. We picknicken er aan het Kalamalka meer, en kijken naar de vele spelende kinderen in en rond het water.

Hét hoogtepunt van deze dag is evenwel... de rondleiding in de Summerhill Winery. Dit is de meest bezochte wijnbouwer in Canada, en het moet gezegd zijn: het is er allemaal nogal... speciaal :-). De wijnmaker is een spirituele gast en hij staat erop dat al zijn wijn 'organic' (=biologisch) geproduceed wordt, dus zonder toevoeging van herbiciden, pesticiden, of andere chemicaliën. Hij voegt aan de bodem ook gletsjerstof (?) toe om deze 'rijker' te maken.

En last but not least: àl zijn wijn moet, eenmaal ze gebotteld is, enkele maanden doorbrengen in de piramide. Jawel, op deze wijngaard staat een echte Cheopsvormige piramide die "zowel Pi als Phi is" (vraag me niet wat dat wil zeggen). Gedurende de periode in de piramide wordt de wijn blootgesteld aan negatieve ionen, wat de smaak van de wijn ten goede zou komen. En òf we dat geproefd hebben...

De Summerhill winery

Steven geniet van zijn wijntje

Vol positieve energie genieten we van een namiddag op het strand in Kelowna. Het is er broeierig heet, dus een frisse duik in het meer doet ongelofelijk deugd!

Meertje in Kelowna

's Avonds eten we in de Doc Willoughby's Pub, waar we ook van een heerlijk frisse pint genieten. We maken ook nog een mooie avondwandeling in Kelowna, een badstadje dat de laatste jaren enorm gegroeid is. Vooral rijke gepensioneerden kopen er een optrekje. Voor ons geen villa-met-zwembad, maar wel een kamer in de Samesun jeugdherberg...

Geen opmerkingen: